*Nettavisen* Nyheter.

Politiet Østfold beslagla 52 smuglerbiler i fjor

PÅ GRENSA: Tollerne har beslaglagt flere biler etter kontroller ved grensa. Dette er et illustrasjonsfoto som viser grensekontrollen. Foto: (SCANPIX)

De siste månedene er flere kolonner med spritbiler stanset i Østfold. I løpet av to aksjoner tok tollvesenet og politiet beslag i 20 polske biler.

16.03.14 10:09

Oslo (NTB): Til sammen tok politiet i Østfold beslag i 52 smuglerbiler i fjor.

Aktiv bruk av veitrafikkloven for å beslaglegge biler, innreiseforbud og høyere bøtenivå skal bidra til å bremse smugling av alkohol og sigaretter til Norge, skriver Aftenposten.

– Nå bruker vi UP og veitrafikkloven for alt den er verdt. Det er lenge siden norsk rett gikk med på å beslaglegge biler brukt til smugling, men nå har vi også tatt tre tomme biler på vei ut av Norge og fått disse hogget opp, sier politiinspektør John Skarpeid i Østfold politidistrikt til avisen.

Smuglerne kan få ubetinget fengsel i 18 til 24 måneder hvis politiet klarer å overbevise retten om at virksomheten er organisert og at smuglerne opptrer som deltakere i en kriminell gruppe.

– Tradisjonelt har det vært lav straff for å smugle sigaretter, men når vi legger avgiftsunndragelsen til grunn er det ikke mange tusen sigaretter du skal ha før bøtene blir på over 100.000 kroner, sier politiinspektøren.

Et annet verktøy politiet bruker mer aktivt, er innreiseforbud. Brudd på slike forbud kan gi ett års ubetinget fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.