RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NETTVERK: 34-åringen er én av fem tiltalte i en større overgrepssak som har gått i Drammen tingrett denne våren. Mannen tok opp video av unge jenter og delte videoene med de andre i nettverket.
NETTVERK: 34-åringen er én av fem tiltalte i en større overgrepssak som har gått i Drammen tingrett denne våren. Mannen tok opp video av unge jenter og delte videoene med de andre i nettverket. Foto: Grafikk: Drammens Tidende

Politiet overså anmeldelse Imens forgrep mannen seg på 63 jenter

Sist oppdatert:
- Hvis de hadde tatt tak i denne saken med én gang, kunne nok mye vært avverget, sier mannens forsvarer.

I mars 2012 oppdaget foreldrene til en 13 år gammel jente at hun hadde blitt lurt til å utføre seksuelle handlinger foran kamera.

Forelderne overleverte PC-en til Oslo politidistrikt, anmeldte forholdet, og gjorde selv undersøkelser for å finne overgriperens identitet. Også identiteten til den nå 34 år gamle overgrepstiltalte ble overlevert politiet. Denne mannen hadde i 2009 blitt dømt for overgrep mot barn. Faren fant også navn på flere andre personer i det som lignet et nettverk av overgripere.

Les: Politiet: – Misbrukte sine egne babyer
Les: Fire av fem tiltalte pedofile – høy fare for gjentakelse

Ingenting skjedde
Til tross for denne informasjonen, gjorde politiet lite.

- Vi fikk ingen informasjon. Men vi følte jo et sterkt behov for å beskytte datteren vår. Jeg måtte bruke alle ressurser og kontakter jeg har for å legge press på politiet, sier til Aftenposten.

Først over ett år senere - i april 2013 - ble anmeldelsen oversendt Romerike politidistrikt der 34-åringen bodde. Saken ble tatt tak i av tjenestemenn på det lokale lensmannskontoret. I juli 2013 ble han pågrepet. Da fant politiet 220 filmer og 1745 bilder av overgrep mot barn og spedbarn.

63 overgrep
I dag er mannen, sammen med fire andre personer, tiltalt for 63 overgrep mot mindreårige jenter. Alle overgrepene har skjedd i perioden som politiet ikke gjorde noe med anmeldelsen.

Les: Mann erkjente overgrep mot spedbarn

34-åringen lurte unge jenter til å utføre seksuelle handlinger foran wegkamera. I andre enden av weben tok han opp dette på video. Filmfilene ble deretter distribuert til andre pedofile.

- Dette sier nok noe om både kapasiteten hos politiet og om prioriteringene. Hvis de hadde tatt tak i denne saken med én gang, kunne nok mye vært avverget, sier 34-åringens forsvarer Dag Swensson til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere