Politiet overså anmeldelse Imens forgrep mannen seg på 63 jenter

NETTVERK: 34-åringen er én av fem tiltalte i en større overgrepssak som har gått i Drammen tingrett denne våren. Mannen tok opp video av unge jenter og delte videoene med de andre i nettverket.

NETTVERK: 34-åringen er én av fem tiltalte i en større overgrepssak som har gått i Drammen tingrett denne våren. Mannen tok opp video av unge jenter og delte videoene med de andre i nettverket. Foto: Grafikk: Drammens Tidende

- Hvis de hadde tatt tak i denne saken med én gang, kunne nok mye vært avverget, sier mannens forsvarer.

27.04.15 12:25

I mars 2012 oppdaget foreldrene til en 13 år gammel jente at hun hadde blitt lurt til å utføre seksuelle handlinger foran kamera.

Forelderne overleverte PC-en til Oslo politidistrikt, anmeldte forholdet, og gjorde selv undersøkelser for å finne overgriperens identitet. Også identiteten til den nå 34 år gamle overgrepstiltalte ble overlevert politiet. Denne mannen hadde i 2009 blitt dømt for overgrep mot barn. Faren fant også navn på flere andre personer i det som lignet et nettverk av overgripere.

Les: Politiet: – Misbrukte sine egne babyer
Les: Fire av fem tiltalte pedofile – høy fare for gjentakelse

Ingenting skjedde
Til tross for denne informasjonen, gjorde politiet lite.

- Vi fikk ingen informasjon. Men vi følte jo et sterkt behov for å beskytte datteren vår. Jeg måtte bruke alle ressurser og kontakter jeg har for å legge press på politiet, sier til Aftenposten.

Først over ett år senere - i april 2013 - ble anmeldelsen oversendt Romerike politidistrikt der 34-åringen bodde. Saken ble tatt tak i av tjenestemenn på det lokale lensmannskontoret. I juli 2013 ble han pågrepet. Da fant politiet 220 filmer og 1745 bilder av overgrep mot barn og spedbarn.

63 overgrep
I dag er mannen, sammen med fire andre personer, tiltalt for 63 overgrep mot mindreårige jenter. Alle overgrepene har skjedd i perioden som politiet ikke gjorde noe med anmeldelsen.

Les: Mann erkjente overgrep mot spedbarn

34-åringen lurte unge jenter til å utføre seksuelle handlinger foran wegkamera. I andre enden av weben tok han opp dette på video. Filmfilene ble deretter distribuert til andre pedofile.

- Dette sier nok noe om både kapasiteten hos politiet og om prioriteringene. Hvis de hadde tatt tak i denne saken med én gang, kunne nok mye vært avverget, sier 34-åringens forsvarer Dag Swensson til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag