*Nettavisen* Nyheter.

Politiet på sporet av europeisk gullsmuglerliga

Oslo (NTB): To menn som knyttes til et internasjonalt nettverk for smugling av gull, har sittet varetektsfengslet siden slutten av mai. Politiet tror saken har forgreninger til flere land i Europa.

Det var på slutten av fjoråret at Skatt Øst fattet interesse for handelen med gull, og søkelyset ble rettet mot selgerne.

En svensk 58-åring og hans 37 år gamle sønn ble pågrepet og varetektsfengslet etter at de tok seg over grensen med 21 kilo gull i barrer og leverte det til Norsk Edelmetall AS på Ski den 24. mai.

Et firma i Oslo hadde ifølge Aftenposten avtale om levering av en mindre mengde gull denne dagen, og 58-åringen kan ifølge avisen knyttes til dette firmaet og en 46-årig snekker som driver det. Til sammen har firmaet levert nærmere 80 kilo gullbarrer til Norsk Edelmetall.

Ifølge Aftenposten har politiet lagt lokk på saken. Fengslingen av de to pågrepne ble holdt for lukkede dører, og også kjennelsen er blitt holdt hemmelig. Fredag ble de to varetektsfengslet for fire nye uker.

Ifølge avisen har denne saken forgreninger til kriminelle nettverk som opererer i flere europeiske land, blant annet i Finland. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.