På ettermiddagen den 3. oktober rykket politiet i Gate City ut etter at det hadde kommet inn en melding om en trafikkulykke.

Gate City ligger helt vest i den amerikanske staten Virginia. Hendelsen er omtalt av politiet i Gate City på Facebook.

Les også: Sjokkerende videomateriale gir tillitskrise for amerikansk politi

Politibetjent Jessica McGraw var i nærheten og rykket ut til ulykkesstedet. Etter å ha ankommet stedet, tilkaller McGraw en kollega for å bistå i arbeidet, og politibetjent Matthew Stewart responderer.

Observant kollega

Etter at Stewart har ankommet står de to politibetjentene sammen og diskuterer litt da det plutselig skjer noe.

På det sleipe føret er det ikke bare bilen som allerede har krasjet som har problemer. Det kommer nemlig en til bil i full fart. Midt i svingen ser det ut til at dekkene på bilen glipper og bilen suser mot politiet, som står ved sin parkerte patruljebil langs veikanten.

Les også: Snikfilmet CNN-ansatt på Tinder-date: Kom med sjokkinnrømmelse om Trump

Politibetjent McGraw ser ikke ut til å oppfatte hva som er i ferd med å skje, men det gjør heldigvis kollegaen Stewart. Han reagerer lynraskt og tar tak i McGraw og drar henne til side.

Englevakt

Med bare noen centimeters klaring unngår de to å bli truffet av egen patruljebil som akkurat har blitt truffet av den hvite personbilen som kommer kolliderende inn fra venstre.

Hendelsen ble fanget opp av dashbord-kameraet i patruljebilen til politibetjent Stewart, som stod parkert rett bak.

– Jeg tror at betjent Stewart raske reaksjon ikke bare reddet seg selv fra alvorlige skader og død, men også betjent McGraw. Den eneste skaden som ble rapportert inn er en mindre skade i benet til Stewart, som sier at benet «ble numment som om han hadde en skikkelig muskelkrampe», uttaler politisjef i gate City, Justin C. Miller.