Lørdag kveld fikk politiet tips om at mange ungdommer hadde samlet seg på den populære badeplassen ved Bygdøy i Oslo.

- Det er særlig i de skogkledde delene på Bygdøy folk har oppholdt seg, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo.

– Det skal ha vært et par hundre ungdommer på stedet før politiet kom. En politipatrulje på stedet fikk sørger for at ungdommen fikk kommet seg hjem. Politiet fikk også hjelp av vektere på stedet. Like før klokken 23.00 ble den store samlingen opphørt, sier Nettavisens reporter på stedet.

Se video av politiet som sluser ungdommen vekk fra den populære badeplassen:

Det var veldig mange samlet der. Vi sendte ut en politibåt og minst to politipatruljer. Vi har gjort vurderinger underveis og ansett det som nødvendig å bli der som forebyggende tiltak, i tilfelle ungdommen skulle komme tilbake, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Nettavisen, like før klokken 24.00.

Klar beskjed

Etter at politiet var til stede skal alt ha gått rolig for seg, og det skal ikke ha vært noen reaksjoner mot politiets arbeid på stedet.

- Det gikk greit for seg. Politiet tok ingen til side for å gi dem en straff. Alle fikk bare en klar beskjed om å komme seg hjem. Derfor var flere av bussene stappfulle, forteller Nettavisens reporter.

- Det var mye alkohol i omløp og da er det lett å miste kontrollen. Det er ikke bra med tanke på smittevern. Derfor ga vi ungdommen en oppfordring om å dra hjem. Det var ingen amper stemning eller noe. Alle oppførte seg bra da politiet ankom stedet, men det var også rundt 150 ungdommer som løp fra stedet da vi kom, forteller Pedersen.

Mye fyll

Mange drakk og spilte høylytt musikk før politiet dukket opp, og det skal ha vært både unge og voksne til stede.

- Det var flere der som var beruset, noen var overstadig beruset. Det var ungdom under 18 år, men også voksne over 18 år til stede, sier Nettavisens reporter på Huk.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad er bekymret over meldingene om festingen i Oslo, men også andre steder i landet.

- Hvis mange glemmer smittevernreglene kan vi få nye smitteutbrudd knyttet til festing. Det er selvsagt bedre å samles utendørs enn innendørs, men det er ikke uten smitterisiko hvis man glemmer meteren og er sammen med mange mennesker, sier assisterende helsedirektør Nakstad til NTB.

Rånetreff

I Byremo i Lyngdal har det lørdag kveld samlet seg 250–300 ungdommer i forbindelse med et rånetreff.

Les også: Politiet lørdag kveld: - Smittevern overholdes ikke på en tilfredsstillende måte

- Politiet er på stedet – det er god stemning blant de tilstedeværende, men smittevernregler overholdes ikke på en tilfredsstillende måte, skriver politiet i Agder på Twitter.

Slåssing

Også flere andre steder i landet er det meldt om festbråk. I Ås har politiet i Øst fått flere meldinger på ansamling av russ og andre ungdommer.

- Skal være ampert på stedet og politiet er på vei, skriver politiet.

Ved Tennebekktjørna i Nipedalen i Bergen har mange unge folk samlet seg, og politiet og ambulansen er tilkalt.

- En person har vært ute i vannet, og følges opp av helse. Politiet tar en prat med andre ungdommer som drikker alkohol, skriver Vest politidistrikt.

Russ sparket etter ambulansepersonell

I Randaberg i Rogaland måtte politiet gripe inn mot russ, etter at en ambulanse var tilkalt for å hjelpe en overstadig beruset russ sent lørdag kveld. I den forbindelse ble flere andre russ ufine og begynte å sparke mot ambulansepersonellet, som måtte tilkalle politiet.

Politiet skriver på Twitter at den overstadig berusede russen ble tatt med av ambulansen for sjekk.

– Politiet var i kontakt med de andre i russebussen og fikk strammet dem opp i forhold til oppførselen deres mot ambulansepersonellet, skriver politiets operasjonssentral i Sør-Vest på Twitter.

I Stavanger ble politiet tilkalt litt etter klokken 04 i natt, etter meldinger om en slåsskamp. Det viste seg å være en mann i 30-årene som hadde kranglet med en gruppe russ.

30–40 berusede

Ved Mæla ungdomsskole i Skien rykket Sørøst politidistrikt med flere patruljer, etter melding om slåssing mellom flere russ. Ingen skal ha blitt skadd i hendelsen, men flere titalls russ var på stedet, og flere løp i forskjellige retninger ved politiets ankomst.

Også i Trondheim har det gått hardt for seg. Politiet rykket ut til området ved Theisendammen etter melding om 30–40 berusede ungdommer.

- Festen avsluttet. Ikke bra i disse tider........., skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Se video fra festingen på Bygdøy natt til søndag her: