Onsdag ble det klart at politiet er i dialog med Stortingsadministrasjonen etter avsløringen av Mazyar Keshvaris (Frp) falske reiseregninger.

Les også: Reiseregningskandalen: - Dette ville vært avskjedsgrunn

Det bekrefter leder av seksjonen som etterforsker økonomi- og bedragerisaker i Oslo politidistrikt, Rune Skjold, overfor Nettavisen.

- Dette er mulig et straffbart forhold, og vi vurderer hva vi skal gjøre av etterforskningsskritt om det dokumenteres noe staffbart. Det er kun hvis et foreligger dokumentasjon på at det er begått et straffbart forhold vi vil foreta aktiv etterforskning av saken sier Skjold til Nettavisen.

Les også: - Mazvar Keshvari må politianmeldes

Store beløp

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Han skal ha vært i Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

- Det har også litt tidlig å si om det er snakk om et lovbrudd eller ikke. I denne saken, slik vi kjenner den gjennom media, kan det være aktuelt å se om det er begått bedrageri eller dokumentasjonsforfalskning, sier Skjold.

Siv Jensen: - Svært vanskelig

Frp-leder Siv Jensen sier i en kommentar Nettavisen har mottatt at:

- Dette er helt uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og Frp-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager. Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i. Samtidig er Mazyar en nær kollega som står i en svært vanskelig sak, så vi er også opptatt av å ta vare på han.

Hun gjør det helt klart at dette vil få følger.

Les også: Reiseregningskandalen: - Dette ville vært avskjedsgrunn

- Får konsekvenser for hans politiske karriere

- Jeg mener politikere skal behandles som folk flest, men det er Stortinget som må ta den beslutningen basert på hvordan de vurderer saken. Denne saken får konsekvenser for Mazyar Keshvaris politiske karriere, sier Jensen.

Hun sier politikere er avhengige av tillit.

- Den tilliten har Mazyar Keshvari misbrukt. Men dette er først og fremst en sak mellom Stortinget og Mazyar Keshvari. Som parti vil vi følge opp det partimessige i våre organer. Han er for tiden sykmeldt og ikke aktiv i noen verv, sier Jensen.

Limi: - For tidlig å si

Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi sier til Nettavisen onsdag ettermiddag at det ikke er klart hva slags konsekvenser dette vil få for Keshvari

- Det er for tidlig å si. Første prioritet er å rydde opp i det økonomiske, sier Limi til Nettavisen og legger til at Keshvari er sykmeldt.

- Vanskelig livssituasjon

Advokat Arve Lønning representerer Keshvari, som har vært sykmeldt siden 9. oktober.

I en uttalelse via advokaten beklager Keshvari overfor partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere:

«Over noe tid har livssituasjonen hans vært vanskelig og svært krevende av en rekke årsaker jeg ikke kan gå inn på. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring på hvorfor det kunne gå så galt og at han kommer til å skjerme seg selv og familien og ikke gi noen intervjuer.»

Stortingsdirektøren avventer anmeldelse

Nettavisen avventer tilbakemelding fra Stortingets direktør, Marianne Andreassen, på om de vil politianmelde forholdet. Selv om det ikke blir levert inn en anmeldelse kan politiet likevel etterforske saken.

- Vi er i dialog med Stortinget, og de ønsker å ha dialog med oss. Men vi er ikke avhengig av at det er levert inn en anmeldelse for at vi skal se på saken. Vi har mulighet for, på eget grunnlag, å se om det er grunn til å straffeforfølge saken eller ikke, sier Skjold.

Keshvaris advokat Arve Lønnum har ikke besvart Nettavisens henvendelser.