Politiet setter inn ekstra ressurser 22. juli

Foto: Andersen, Aleksander (NTB scanpix)

I forbindelse med minnemarkeringene søndag 22. juli setter politiet inn ekstra ressurser for å ivareta sikkerheten. Men det foreligger ingen trusler, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste.

18.07.12 09:33

Minnearrangementer, gudstjenester og kransenedleggelser finner sted over hele landet søndag, ett år etter terrorangrepene. Politiets sikkerhetstjeneste opplyser til NRK at det ikke foreligger opplysninger som tilsier at noen kan komme til å true arrangementene. PST vurderer trusselen for at noe skal skje som lav.

Fungerende leder for fellesoperativ seksjon i Oslo politidistrikt, Torstein Stefansen, opplyser at ekstra bemanning er hentet inn for å kunne gjennomføre arrangementene på en sikker og verdig måte.

- Det er så langt ingen indikasjoner på at noe vil skje, men vi kan aldri utelukke at noen vil forsøke et eller annet. Det må vi ta høyde for i vår tilnærming, sier han.

Nordre Buskerud politidistrikt, som har Utøya innenfor sine grenser, opplyser at politibåter skal ligge klare på vannet når folk skal fraktes til og fra Utøya. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.