RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet sjekker Korsvoll-overfallet opp mot Os-drapet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Politiet sjekker nå overfallet og ranet av en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i Oslo opp mot drapet på Hilda Feste i Os i januar.

Overfor Dagbladet bekrefter politiet at overfallet sammenlignes med en voldtektssak fra Oslo i fjor og drapet på 98 år gamle Hilda Feste 1. januar i år. Fellesnevneren i de uoppklarte sakene er at gjerningsmannen har overfalt og forgrepet seg på eldre, kvinnelige ofre.

Drapsetterforskerne i Os skal allerede ha begynt å hente inn DNA-prøver fra mannlige vitner i Os. Prøvene må gis frivillig. Ifølge VG Nett kan det ha blitt funnet DNA fra Festes drapsmann. Eventuelle DNA-funn kan sammenlignes med spor fra biologiske funn fra Korsvoll-overfallet.

På Etterstad i Oslo for ett år siden ble en 86 år gammel kvinne ranet og utsatt for overgrep. Likhetstrekkene med overfallet på Korsvoll mandag kveld er store.

- Det tilfellet og drapet i Os er de sakene vi vet om fra før der det er naturlig at vi nå ser etter likhetstrekk med det nye overfallet. I tillegg har vi bedt Kripos se etter lignende saker i hele landet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Onsdag jobbet politiet i Oslo med å gå gjennom tipsene de har fått inn etter at 77-åringen ble overfalt på Korsvoll. Politiet mistenker at hun har vært utsatt for et overgrep.

Til NRK sier Rohde at kvinnen, som har vært koblet til respirator etter at hun ble lagt inn på sykehuset, nå har kommet til bevissthet.

- Hun har vært utsatt for grov vold, men hun er ikke lenger i respirator. Sykehuset fraråder at vi avhører henne onsdag, og da respekterer vi selvfølgelig det. Så vi venter til torsdag eller til hun er klar, sier Rohde.

Oslo-politiet skal ha fått inn flere tips som Rohde betegner som «interessante» i forbindelse med Korsvoll-overfallet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere