*Nettavisen* Nyheter.

Politiet sjekker overvåkingsbilder

Foto: (Scanpix/Politiet)

Leter etter Faizas kidnapper.

18.02.10 22:16

Det er mer enn to uker siden norskpakistanske Faiza Ashraf (26) forsvant fra bussholdeplassen like ved hjemmet sitt i Høvik. Kort tid senere ringte hun politiet fra bagasjerommet på en bil, og fortalte at hun hadde blitt kidnappet.

Men til tross for grundige søk med helikopter, biler og hunder i området, og søk med snøscootere i området mellom Dikemark og Heggedal i Asker, har ikke politiet funnet spor etter 26-åringen.

Les også: Avslutter søket etter Faiza

Ifølge Budstikka har politiet tatt beslag i videobildene fra overvåkingskameraet til Ekeberg Farge og Interiør AS, som ligger bare noen hundre meter fra bussholdeplassen Faiza Ashraf forsvant fra.

- Vi samler inn det som er mulig av videoer der det kan være bilder av fluktbilen. Av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke si noe i detalj om hvor vi har bilder fra, sier kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til avisen.

Bjørlo vil foreløpig heller ikke kommentere om politiet har funnet bilder av fluktbilen der Faiza Ashraf lå i bagasjerommet.

Les også: Faiza kan være i en hytte

Avsluttet søket
Torsdag ettermiddag avsluttet politiet søk etter Faiza i Dikemark og Heggedal i Asker.

- Nå har vi kommet i en fase at vi avslutter søket, og det blir ikke gjenopptatt før vi har noe mer konkret å ta tak i, sier politioverbetjent Torgeir Lindstad ved Asker og Bærum politidistrikt til Nettavisen.

- Hva gjør dere nå videre i saken?

- Nå er det taktisk etterforskning som vi må jobbe videre med, avhør, basesøk og andre tekniske spor, sier Lindstad.

Les også: Her forsvant hun

- Viktig å jobbe videre
Han sier de ikke har gitt opp håpet om å finne henne, selv om det har gått lang tid siden hun ble borte.

- Intet nytt er vel dårlig nytt, men vi må jo holde alle muligheter åpne. Det er en viktig sak å jobbe med, så vi kan ikke sette søkelyset på at det er slutt, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.