RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet skal trene på skoleskyting

Oslo (NTB): Alle polititjenestemenn i operativ tjeneste i Oslo må i høst passere en obligatorisk test hvor de må håndtere såkalt «skyting pågår» i en skole.

Oslo-politiet har sammen med nødetatene allerede startet treningen av mannskapene på såkalt «skyting pågår» - hvor politiets oppgave skal være å stanse en gjerningsmann så fort som mulig.

- Det at vi øver på en skole betyr ikke spesifikt at vi bare forbereder oss på en skoleskyting. Det er i bunnen polititaktikk vi øver. Når politiet skal pågripe noen i et hus, må man bevege seg på bestemte måter som er like fra et scenario til et annet, forklarer Jo Vhile, leder for politioperativ fagutvikling i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier at det er en forventning om at politiet skal aksjonere raskt dersom en virkelig situasjon oppstår og at det derfor er viktig å øve jevnlig på ekstreme tilfeller.

Politiets håndtering av instruksen om «skyting pågår» har vært blant de mest omtalte forholdene etter at Anders Behring Breivik uforstyrret fikk gå rundt på Utøya og drepe ungdommer 22. juli i fjor. 22. juli-kommisjonen retter i sin rapport kritikk mot den første patruljen fra politiet som sto på landssiden og som ikke gjorde noen forsøk på å ta seg over og komme ungdommene til unnsetning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere