*Nettavisen* Nyheter.

Politiet skeptisk til savnet-aksjoner på nettet

Bergen (NTB): Politiet i Hordaland og Oslo er skeptisk til at privatpersoner oppretter aksjoner på nett for å lete etter savnede personer.

Mange av de 1.800 personene som årlig blir meldt savnet i Norge, blir etterlyst via sosiale medier. Politiet er skeptisk til aksjonsformen.

- Det er menneskelig at familie og venner vil lete og undersøke. Men jeg er usikker på om privatdrevne sider på Facebook og i andre sosiale medier er et egnet verktøy i et systematisk søk etter en savnet, sier politiinspektør Sidsel Isachsen, som har ansvar for savnetsaker i Hordaland politidistrikt, til Bergens Tidende.

Hun mener privat engasjement av denne typen kan være innslag som fungerer bra, men som samtidig kan komplisere arbeidet.

- Det kan bli et problem at tips ikke når fram til politiet, men blir liggende i kommentarfeltet på en privat Facebook-side. Politiet må få alle tips i forsvinningssaker, så private initiativ må i hvert fall skje i samarbeid med oss. Hvis ikke, blir det for uoversiktlig for publikum, sier Isachsen.

Oslo politidistrikt har landets eneste dedikerte savnetgruppe og håndterer årlig 700 savnetsaker. Leder Anders Oksvold er også skeptisk til Facebook-aksjoner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.