RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet skjerper våpenrutiner etter trippeldrap

Bergen (NTB): Politiet skjerper våpenrutinene etter at en patrulje rykket ubevæpnet ut til bussdrapene i Årdal. Heretter skal alle biler være utstyrt med våpen, uansett.

1. oktober ble det innført krav om at alle politiets biler skal ha våpen om bord - såkalt fremskutt lagring. Men Lærdal-patruljen, som først rykket ut til trippeldrapet på Valdresekspressen en drøy måned senere, var ikke bevæpnet.

Årsaken var at den ene av de to politifolkene ikke var godkjent for å bære våpen. Dermed lot patruljen våpnene ligge igjen på lensmannskontoret, skriver Bergens Tidende.

Mandag sender Politidirektoratet ut melding til alle landets politidistrikter, med beskjed om at alle patruljer skal ha med våpen, selv om ikke alle tjenestemennene er godkjent for å bruke dem.

- Vi ønsker å presisere regelverket, og pålegger bevæpning også av kjøretøyer der bare én har våpengodkjenning, sier Kaare Songstad, avdelingsdirektør for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet til avisen.

Tre personer ble drept på Valdresekspressen 4. november: Bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra Valdres, Margaret Molland Sanden (19) fra Årdalstangen og Brahim Khouya (53) fra Göteborg. En 30 år gammel asylsøker fra Sør-Sudan er siktet for drapene. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere