Politiet skjøt mann i beinet

Foto: Truls Grande (FirstFoto)

Mann i 40-årene skutt - nå blir politiet etterforsket.

14.03.10 09:09

Mannen ble skutt i beinet under en uttrykning til et innbrudd på Lambertseter i Oslo lørdag kveld. Mannen nektet å åpne døra, og truet politiet med kniv.

- Han truet med kniv
Politiet rykket ut til stedet like etter klokken 21 lørdag kveld i forbindelse med meldinger om ruteknusing og innbrudd, og lokaliserte mannen i hans egen leilighet i Radarveien.

- Gjerningsmannen ble lokalisert i en leilighet. Han nektet å åpne og det ble besluttet av patruljen å ta seg inn, sier vaktleder Bernt Toverud ved Krimvakta ved Oslo politidistrikt til Nettavisen søndag morgen.

Politiet skal så ha blitt truet av mannen i 40-årene.

- Inne i leiligheten ble politiet møtt av en person som truet med kniv. Varselskudd ble avfyrt, og deretter ble han skutt i beinet, opplyser Toverud.

Mannen ble så kjørt til Ullevål universitetssykehus.

Politiet etterforskes
Spesialenheten for politisaker er nå varslet om hendelsen.

- Nå er det en prosedyre på slike saker, at når politiet løsner skudd mot en person, så blir Spesialenheten automatisk koblet inn og foretar etterforskning av hele saken, sier Toverud til Nettavisen.

- Vanskelig situasjon
Det var etter at naboer ringte om en mann som tok seg inn i en leilighet i Radarveien, at politiet rykket ut med store styrker.

Innsatsleder Rune Bjørsvik forteller at situasjonen ble oppfattet som truende.

- Vi så på dette som en vanskelig situasjon og uskadeliggjorde ham med et skudd i foten, sier innsatsleder Rune Bjørsvik til VG Nett.

En nabo i området forteller til avisen hun hørte flere skudd.

- Politiet var inne i bilen og hentet våpnene sine, før de løp bak huset. Så hørte jeg fire-fem skudd, sier personen som bor like stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.