RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet skjøt mann i beinet

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Spesialenheten er koblet inn.

Spesialenheten er koblet inn etter at politiet skjøt en mann i beinet på Herøy på Sunnmøre tirsdag morgen. Skuddene ble avfyrt i forbindelse med en pågripelse.

– Vi hadde vært i kontakt med mannen tidligere på kvelden. Da gjaldt det ordensforstyrrelse og skadeverk. Vi visste at mannen var hjemme, og da vi fikk en nødtelefon om at det var oppstått en trusselsituasjon i huset, rykket vi ut med fire tjenestemenn, forteller konstituerte politimester Ingar Bøen i Søre Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Det ble gitt tillatelse til bevæpning, og i forbindelse med pågripelsen ble det løsnet to skudd like før klokken 6 tirsdag morgen.

– Det var ett varselskudd, og ett rettet skudd mot beinet. Mannen ble truffet i ankelen eller leggen av det andre skuddet, forklarer Bøen.

En ambulanse var kalt ut i forbindelse med aksjonen, og mannen ble tatt hånd om og kjørt til Ålesund sjukehus.

De fire tjenestemennene som deltok i aksjonen har vært gjennom en kort debrifing og har avsluttet sin tjeneste for dagen, legger Bøen til. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn.

Det var et familiemedlem som ringte inn nødsamtalen som førte til den væpnede aksjonen. Bøen sier den skadde mannen er en person som er kjent av politiet fra tidligere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere