RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet skjøt og drepte gutt (15)

Sist oppdatert:
Voldsomme opptøyer i Hellas etter at politiet skjøt og drepte en 15 år gammel gutt i Aten.

Ifølge politiet ble 15-åringen skutt lørdag kveld da en ungdomsgjeng angrep en politibil. Politiet avfyrte tre skudd og tenåringen ble truffet i brystet.

Skyteepisoden oppsto da politifolk prøvde å få kontroll over en demonstrasjon i Exarchia-distriktet i hovedstaden Aten.

Hendelsen har satt sinnene i kok blant ungdommer i Aten, melder Sky News. Hundrevis av demonstrantene tok til gatene natt til søndag og angrep politiet med blant annet steiner og brannbomber. I tillegg knuste de butikkvinduer og satte fyr på konteinere.

Tåregass
Politiet svarte med å benytte tåregass mot demonstrantene. I tillegg måtte politiet evakuere flere restauranter og stenge flere gater for trafikk.

Nyheten om den drepte tenåringen førte til at opptøyene spredte seg til Thessaloniki, den neststørste byen i Hellas. Uroen spredte seg videre til de nordlige byene, Komotini og Loannina.

Uroen beskrives som den verste i Hellas på flere år.

De to politimenne involvert i skyteepisoden som kostet 15-åringen livet, er nå suspandert i påvente av en granskning, skriver poitiet i en uttalelse.

Skal granskes
Den greske innenriksministeren Prokopis Pavlopoulos lover at hendelsen skal undersøkes nøye.

- På vegne av regjeringen og statsministeren,vil jeg uttrykke min sorg for denne hendelsen og dødsfallet av den unge gutten, sa han til Mega TV-stasjon.

- En granskning for å avklare hendelsen har allerede begynt. Det vil også bli gjort tiltak slik at noe sånt ikke skjer igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere