Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Skuespiller tjente flere hundre tusen kroner på hallikvirksomhet

Skal ha prostituert kjærestene sine:

- Jeg tenker at politiets påstand om inndragning av flere hundre tusen er svakt fundert sammenlignet med faktum, sier forsvarer Petter Bonde til Nettavisen.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): En skuespiller i 20-årene møtte mandag i retten tiltalt for vold mot sin eks-kjæreste, og for å ha truet med å spre sexvideoer av ham selv og henne.

I retten forklarte hun at skuespilleren blant annet dro henne 10-12 meter etter håret natt til 8. september i fjor.

I tillegg måtte han i retten svare på anklager om å ha slått ned en profilert fotballtrener, som han presset for 100.000 kroner. Nettavisen har tidligere omtalt at det også er tatt ut tiltale for hallikvirksomhet. Ifølge tiltalen skal han ha tjent penger på to kvinners prostitusjon.

Skuespilleren nekter straffskyld for alle de nevnte forholdene.

Dette skal være fra august 2012 til desember 2013 for den ene kvinnen, og mai 2015 til september 2015 for den andre kvinnen.

- Har tjent penger på prostitusjon

Ifølge TV 2 skal han ha prostituert kjærestene sine. Denne informasjonen har ikke Nettavisen fått bekreftet.

Politiet kan komme til å legge ned påstand om inndragning av flere hundre tusen kroner, penger de mener han har tjent på hallikvirksomheten.

- Det er hvert fall snakk om flere hundre tusen kroner. Beløpet vil avhenge av bevisførselen i retten. Bakgrunnen for inndragningen er at vi mener han har tjent penger på kvinnenes prostitusjon. Det vi kommer til å dra inn er det vi mener å kunne bevise at han har tjent, sier politiadvokat Henrik Rådal til Nettavisen.

- Vi har sett alvorlig på saken under etterforskningen, og vi ser alvorlig på den under rettssaken.

Mannen i 20-årene nekter straffskyld, og hans forsvarer sier politiets beviser ikke holder mål.

- Jeg tenker at politiets påstand om inndragning av flere hundre tusen er svakt fundert sammenlignet med faktum. Det er betydelig tvil om disse summene, som det vil komme frem senere i rettssaken, sier advokat Petter Bonde til Nettavisen.

Les også

- Ble lagt i bakken og dratt etter håret 10-12 meter

- Har han i det hele tatt ervervet noen av pengene urettmessig, slik dere ser det?

- Nei, vi vil påstå at det ikke er det. Det har noe med den første fornærmedes egne uttalelser om hvor mye hun har tjent. Min klient bestrider at han i det hele tatt har drevet hallikvirksomhet, og jeg mener at den ene fornærmedes egen forklaring om hennes egen økonomi, og hva hun har tjent, underbygger at han ikke har vært hallik for henne.

- Det er et kompleks bevisbilde, men kjernen er at min klient bestrider at han har deltatt i noen form for hallikvirksomhet, og bestrider å ha mottatt noen penger. Han bestrider også inndragningskravet.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Filmet voldshandling

Ifølge tiltalen skal mannen ha utstyrt begge de to prostituerte kvinnene med egen telefon til å ha kontakt med kunder, og instruert dem i hvordan og hvor mye de skulle jobbe.

Han skal også ha kjørt dem til og fra kunder og/eller holdt kontakt med dem under oppdrag, og ha mottatt store deler av utbyttet fra virksomheten.

Mannen er i tillegg tiltalt for en rekke andre forhold. Til sammen utgjør tiltalen 16 poster, og mandag ble det kjent at han er tiltalt for ytterligere en voldssak. 28. august i 2018 slo og kneet han en annen mann i ansiktet gjentatte ganger.

Voldsepisoden ble tatt opp på video med mobilen, og Nettavisen har sett innholdet som er blitt spredt i sosiale medier. Det er ennå uklart om den voldsepisoden blir behandlet i denne rettssaken, eller utsatt til senere.

En kjent norsk regissør skal vitne for den tiltalte skuespilleren i løpet av rettssaken.

I tillegg til de 16 tiltalepunktene, er mannen også fortsatt under etterforskning i en stor narkotikasak. Nettavisen omtalte pågripelsen i november i fjor, i en sak som blant annet dreier seg om et tosifret antall kilo kokain.

En rekke domfellelser

Det pågår fortsatt etterforskning av narkotikasaken, og mannen sitter varetektsfengslet, men er blitt flyttet fra Halden til Ullersmo fengsel grunnet tre voldsepisoder. Mannen er siktet for alle disse forholdene.

Øvre strafferamme for det mest alvorlige forholdet i tiltalen, som går på grov vold mot en kvinne, er fem års fengsel. Øvre strafferamme i narkosaken er ti års fengsel.

Skuespilleren er tidligere dømt for flere voldshandlinger, i tillegg til en rekke andre forhold. Han ble blant annet dømt så sent som i fjor høst. I 2013 ble han også dømt og utpekt som hjernen i den såkalte «sexfelle-saken».

Han truet, mishandlet og presset flere menn for penger etter å ha lokket dem med lovnader om sex med unge kvinner.

Fordi han tilsto, og det tok lang tid før saken kom opp for retten, slapp han fengselsstraff. Han ble i stedet dømt til 373 timers samfunnsarbeid.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken