Politiet slår drapsalarm - etterlyser mann

Politiet har sperret av området i Ulsåk i Hemsedal hvor en person ble funnet død under mistenkelige omstendigheter mandag.

Politiet har sperret av området i Ulsåk i Hemsedal hvor en person ble funnet død under mistenkelige omstendigheter mandag. Foto: Line Sandvik (NTB scanpix)

Politiet har sendt ut en internasjonal etterlysning i forbindelse med drapsetterforskningen som ble innledet i Hemsedal mandag.

15.12.14 18:57

– Han er siktet for forsettlig drap og er etterlyst i hele EU-området og også utenfor. Vi har en sterk mistanke om hvor han er og oppholder seg, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Omfattende etterforskning

Politiet slo drapsalarm ikke lenge etter at en død kvinne ble funnet i en sokkelleilighet i Hemsedal kommune litt etter klokka 11 mandag formiddag mandag.

Omholt sier at det er gjort funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som et drap.

Tjenestemenn fra Kripos i Oslo var mandag ettermiddag på vei til Hemsedal.

– De skal hovedsakelig bistå i det teknisk arbeidet, men også litt taktisk, sier politiadvokaten.

Kriminalteknikere undersøkte åstedet mandag, og politiet er i gang med å avhøre vitner i det de betegner som en omfattende taktisk etterforskning.

Leietakere

Politiet bekrefter at den avdøde er en voksen kvinne, og at de har en formening om hvem hun er.

Ifølge VG har barnevernet tatt hånd om det som skal være kvinnens to mindreårige barn. Hun vil bli obdusert i Oslo og Omholt sier at hennes identitet først vil kunne fastsettes ved obduksjon og identifisering.

– Vi har valgt å ikke gå ut med noen alder på kvinnen og mannen før vi har fått gjort noen flere vitneavhør. Relasjonen mellom dem kommer vi snart tilbake til, sier han.

Kvinnen ble funnet i en sokkelleilighet i Ulsåk og politiet sier at det dreier seg om et leieforhold.

– De som leier har ingen relasjon til dem som eier huset, opplyser politiadvokaten.

Av etterforskningsmessige hensyn ønsker han ikke å si noe om politiet har vært i kontakt med noen av de involverte tidligere.

Ulsåk er et lite tettsted ved riksvei 52, om lag 7 kilometer sør for alpinanlegget i Hemsedal. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.