RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet slår drapsalarm på Hamar

DRAP: Politiet har satt igang drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død i Hamar tirsdag ettermiddag.
DRAP: Politiet har satt igang drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død i Hamar tirsdag ettermiddag. Foto: Eivind Marcelino
Sist oppdatert:
- Funn på stedet tilsier at dette er en drapssak, sier politiet.

Politiet på Hamar har startet drapsetterforskning etter at en kvinne i slutten av 20-årene ble funnet død på Hamar tirsdag ettermiddag.

Kvinnen er ifølge politiet påført skader.

- Vi jobber foreløpig ut av tesen om at hun er drept, sa politiinspektør Rolf Toresen på pressekonferansen.

Politiet har ingen mistenkte i saken, og jakter nå på en drapsmann.

Den drepte er en voksen kvinne, med utenlandsk utseende. Hun har mørkt hår.

Politiet opplyser at de har en formening om hvem hun er, men at hun ikke formelt er identifisert. Det vil først skje i forbindelse med obduksjonen.

Jakter drapsmann
Ingen er siktet eller pågrepet, og politiet leter tirsdag kveld etter en gjerningsperson.

– Ingen personer er foreløpig siktet eller pågrepet etter funnet av den døde, og vi har ingen formening om hvem som kan stå bak dette, politiinspektør Rolf Thoresen i Hedmark politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Synlige skader
– Det er gjort funn på stedet som gjør at vi etterforsker saken som et drap. Hva funnene er, ønsker ikke politiet å gi noen opplysninger om, men jeg kan si at den døde var påført synlige skader da hun ble funnet, sier Thoresen.

Politiet fikk melding om funn av en død person ikke så langt fra Maxi Storsenter klokken 13.30 tirsdag. Kvinnen ble funnet på bakken inntil veggen på nedlagt bilforretning av en tilfeldig forbipasserende.

Politiet vil ikke kommentere spørsmål om det er funnet våpen på stedet. Tirsdag kveld ville de heller ikke spekulere i om kvinnen var drept på samme sted som hun ble funnet, eller om hun var blitt fraktet dit i etterkant.

Politidistriktets egne teknikere sperret av og startet tekniske undersøkelser med en gang funnet ble rapportert. Politiet på Hamar har fått om bistand fra Kripos som ankom Hamar tirsdag ettermiddag.

Meldt savnet
Den døde er en kvinne med utenlandsk utseende og mørkt hår. Politiet opplyser at de har en formening om hvem hun er, men at hun ikke formelt er identifisert. Det vil først skje i forbindelse med obduksjonen som skal gjennomføres på Folkehelseinstituttet i Oslo onsdag.

– Kvinnen ble meldt savnet av sine pårørende, men etter at politiet hadde funnet den døde. Så lenge vi er formelt usikre på hvem den døde er, kan vi heller ikke gå nærmere inn hvem av hennes pårørende som meldte henne savnet, sier Thoresen.

Kvinnen er hjemmehørende på Hamar og det samme er de pårørende som meldte henne savnet. Vitner har meldt om at de har sett henne i live andre steder på Hamar tidligere tirsdag, så politiet mener hun ikke har ligget lenge bak den nedlagte bilbutikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere