RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet slår til mot Hells Angels i Oslo

(Bjørn Skomakerstuen, Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politiet beslaglegger klubbhuset etter flere våpenbeslag.

Nettavisen (Alnabru): Bevæpnet politi har slått til mot Hells Angels sitt hovedkvarter i Oslo, og sperret av hele området rundt motorsykkelklubbens lokale på Alnabru.

Hells Angels-medlemmene er kastet ut av klubbhuset på Alnabru og politiet saumfarer nå lokalene. Området er sperret av, og et stort antall politifolk deltar i aksjonen.

- Politiet aksjonerte i dag klokken 10 og har tatt beslag i eiendom. Aksjonen gikk stille og rolig for seg. Hells Angels åpnet selv opp dørene for oss, og slapp oss inn. Deretter forlot medlemmene klubbhuset frivillig, sier politiets operative uteleder på Alnabru, Lise Dunham, til Nettavisen.

Det er seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt som har ansvar for aksjonen.

Advokat John Christian Elden, som representerer huseier,kaller aksjonen for «kreativ» og forbereder seg nå til etterspill i retten.

- Her er det bare å brette opp ermene, sier Elden.

Våpenbeslag
Politiet opplyser til Nettavisen at det er påtalemyndigheten som besluttet å aksjonere på bakgrunn av to tiltaler fra henholdsvis 2010 og 2011. I 2010 ble det gjort beslag av fire skytevåpen i klubblokalet. I 2011 ble det gjort beslag av elleve skytevåpen i lokalet. Derfor har påtalemyndigheten nå besluttet å ta beslag i huset.

Dette sier leder for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas, til Nettavisen.

- Vi er i ferd med å ta beslag i huset. Påtalemyndigheten har tatt en beslutning om å ta beslag i huset som følge av to våpenbeslag i henholdsvis 2010 og 2011. Dette er basert på to tiltaler etter våpenbeslag. Så dette er en konsekvens av kriminalitet, sier han.

- Hva vil skje videre med huset?

- Jeg går ut fra at beslutningen til påtalemyndigheten vil bli angrepet, så vi regner med at det havner i domstolen, sier Aas.

- Så dette gjelder ikke skattemessige årsaker, slik Hells Angels’ talsmann hevder overfor TV2?

- Det er ikke meg bekjent, sier Aas.

Hells Angels Alnabru Politiaksjon
Hells Angels Alnabru Politiaksjon

- Skatt
TV 2 fikk tidligere fredag opplyst fra Hells Angels at det var skattemyndighetene som hadde beordret aksjonen på grunn av ubetalt skatt.

- Vi har fått et bokettersyn fra skattemyndighetene, ti år tilbake i tid, og de mener at vi har leid ut for billig til oss selv. Derfor fikk vi et skattekrav på en million kroner, sa HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard sier til TV 2.

Kravet ble betalt men i forrige uke fikk Hells Angels et nytt krav for 2012 på 50.000 kroner med betalingsfrist i november.

- Vi fikk et nytt krav på 50.000 forrige uke med betalingsfrist i november, så dette må skyldes en misforståelse, sa Olsgaard.

- Overivrig
- Det virker veldig overivrig fra påtalemyndigheten. De prøvde på dette i 2011, men fikk avslag i retten. Det er derfor rart at de prøver seg igjen uten at det har skjedd noe nytt, sier John Christian Elden som er advokat for huseier Capitol Eiendom AS.

Han bekrefter at denne aksjonen nå får etterspill i rettssystemet.

- Jeg har aldri hørt om beslag i hus før, så her prøver noen å være kreative. Retten har oppnevnt meg som forsvarer i denne saken, så det er vel bare å brette opp ermene, sier Elden.

Politiaksjon Hells Angels
Politiaksjon Hells Angels

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere