Politiet slo til mot køsnikere

TRE TATT: Under kontrollen torsdag morgen ble tre bilister tatt for sniking på Nerdrumsveien i Fet. Problemet med snikerne er ifølge politiet økende.

TRE TATT: Under kontrollen torsdag morgen ble tre bilister tatt for sniking på Nerdrumsveien i Fet. Problemet med snikerne er ifølge politiet økende. Foto: Vidar Sandnes (Romerikes Blad)

Det ble dyrt for de som ble tatt.

10.04.14 14:40

I mange år har man i Fet kommune slitt med at pendlere kjører av Fetveien (riksvei 22) for å snike seg forbi den daglige køen, skriver Romerikes Blad.

Bilistene benytter seg av veiene gjennom Nerdrum og Garderåsen. Begge steder er det gjennomkjøring forbudt.

- Problemet bare øker. Den siste tida har vi fått tilbakemeldinger fra beboere på Nerdrum som forteller oss at flere og flere kjører snarveien gjennom boligfeltet, sier lensmann Trond Øren ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

Tre førere bøtelagt

Fra klokka 06.30 til 07.30 avholdt politiet en kontroll på strekningen fra Fetsundbrua til påkjøringa til riksvei 22 i bunnen av Hovinbakken.

- Tre førere ble tatt. De har fått et forenklet forelegg på 4.200 kroner, forteller lensmannen.

-Noen vil kanskje mene at tre biler høres lite ut, til å være et økende problem?

- Å gjennomføre slike kontroller er ressurskrevende. Det er mye som må kontrolleres og politiet må være sikre. Derfor er ikke tallet høyere. Det var kun én patrulje som gjennomførte kontrollen, svarer Øren.

Skaper utrygghet

Lensmann Øren forteller at økt trafikk på «snarveien» gjennom Nerdrum skaper utrygghet blant beboerne.

- Flere biler enn nødvendig på disse veiene øker faren for uhell og ulykker. Beboerne reagerer og da ønsker vi å vise at politiet lytter og gjør noe med saken. Den siste tida har vi hatt fokus på snikerne og vi vil ha det i tida som kommer også, forteller Øren.

Les flere saker fra Romerikes Blad!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag