RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet slo til mot uavhengig nettsted

Sist oppdatert:
På jakt etter informasjon om en gruppe dyrevernere aksjonerte politiet fredag mot nettstedet Indymedia. Det rammet samtidig nettstedet til Rød Valgallianse.

Politiet aksjonerte mot det uavhengige nyhetsnettstedet Indymedia.no fredag på jakt etter informasjon om en gruppe dyrevernsaksjonister.

Indymedia er et internasjonalt nettverk av medieorganisasjoner og journalister som tilbyr ikke-kommersiell nyhetsdekning.

Økokrim tok seg inn hos selskapet som drifter serverne til nettstedet og kopierte filer etter at de hadde fått tips om at det lå informasjon på serveren om en pelsdyrsakson i sommer, melder Indymedia.no.

Indymedia benytter seg av åpen publisering og er dermed åpen for alle som ønsker å publisere sine ytringer.

Men det var ikke bare Indymedia som ble rammet av aksjonen. Nettsidene til partiet Rød Valgallianse og ungdomshuset Blitz ligger på samme server. Dette likte RV-leder Torstein Dahle veldig dårlig og han klaget på vegne av partiet inn saken for Riksadvokaten.

I brevet heter det blant annet:

"Vi stiller oss fullstendig uforstående til at politiet på denne måten gjennomsøker et politisk partis kommunikasjon med omverdenen. Vi ser på dette som en parallell til å foreta ransaking av våre partikontorer, uten å ha ransakingsordre til det."

RVs nettsted er fortsatt ikke oppe.

I en uttalelse fra Indymedia heter det følgende:

Indymedia, som har blitt et viktig organ for ytringsfriheten, protesterer sterkt mot dette forsøk på å kriminalisere alle dem som søker å informere seg om venstresidens politikk eller ønsker å jobbe for en bedre verden uten kontroll, overvåkning og formynderi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere