RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet snakket med den drepte kort tid før drapet

Sist oppdatert:
Tromsø (NTB): Politiet i Tromsø fikk tidlig på morgenen julaften tre meldinger fra leiligheten der en mann i 60-årene ble drept. Først da AMK-sentralen varslet politiet, valgte man å rykke ut til stedet.

En mann i 40-årene og en kvinne i 30-årene, som begge har tilhold i boligen der drapet skjedde, er siktet for drap eller medvirkning til drap på mannen i 60-årene. De to blir sittende i politiets varetekt de nærmeste dagene og blir trolig fremstilt for fengsling førstkommende virkedag, det vil si fredag.

- Vi fikk melding fra AMK klokka 8.33 og foretok utrykning til stedet. Der ble en person funnet død, sa politistasjonssjef Kurt Pettersen på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø tirsdag klokka 14. Han forteller at den drepte og en av de to pågrepne har hatt en relasjon til hverandre.

Pettersen opplyste at politiet da de ble varslet av AMK allerede hadde fått tre meldinger fra leiligheten, men at de ikke anså meldingene som så alvorlige at de fant det nødvendig å rykke ut.

- Det hører med til historien at operasjonssentralen hadde fått tre tidligere meldinger fra denne adressen. De var av en slik art at operasjonssentralen valgte å ikke rykke ut. Det ble også gjennomført en samtale med mannen som senere ble funnet drept, sier Pettersen. Den første meldingen ble ringt inn klokka 7.49, den andre klokka 8.18 og den tredje kort tid etter.

- Konklusjonen var at man ikke rykket ut. Meldingen fra AMK tilsa imidlertid at vi måtte rykke ut umiddelbart, sier politistasjonssjefen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere