*Nettavisen* Nyheter.

Politiet stålsetter seg for befolkningsvekst

Oslo (NTB): Politidekningen går ned, befolkningen øker og samfunnet blir stadig mer grenseløst. Politidirektoratet har nå analysert hvordan dette vil påvirke kriminalitetsutviklingen.

For første gang har politiet laget en analyse av hvordan samfunnsutviklingen i Norge og resten av verden vil påvirke kriminalitetsutviklingen.

- Vi må være forberedt på at befolkningsveksten gir oss utfordringer, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til Aftenposten.

Han viser til en rekke utfordringer: Mangfoldet i befolkningen blir større og større, noe som krever en annen kompetanse i politiet og gjør forebyggende arbeid mer komplisert. Dessuten tilbringer folk stadig mer tid på arenaer uten landegrenser, blant annet i sosiale medier. En stadig større del av kriminaliteten er også blitt grenseløs, for eksempel narkotikaomsetning, menneskehandel og vinningskriminalitet.

- Den kriminaliteten som rammer oss hardest, kommer fra utlandet. Vi må bli flinkere til å lære av land som har større befolkningstetthet enn Norge. Hvert fjerde lovbrudd i Norge skjer i Oslo, sier Humlegård.

For å bli mer oppmerksom på utviklingen og å ligge i forkant, mener han at det vil være like viktig å ha plassert norske politikontakter i utlandet som det er å ha dem synlig på gaten i Oslo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.