RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet stanset Greenpeace-aktivister

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Politiet måtte gripe inn da om lag 30 aktivister fra miljøorganisasjonen Greenpeace, utkledd som isbjørner, tok seg inn og avbrøt en oljekonferanse i Oslo.

Aktivistene tok seg inn på fagkonferansen Arctic Oil and Gas Conference i Oslo sentrum tirsdag formiddag. Politiet måtte rykke ut og gripe inn overfor demonstrantene.

- Greenpeace-demonstranter har gått inn og avbrutt en konferanse. Vi er på stedet. Forsøker med dialog, lød den første meldingen fra politiet. En times tid senere opplyser Oslo politidistrikt at de isbjørnkledde demonstrantene hadde forlatt konferansen.

- Mens verdens myndigheter er samlet på klimatoppmøte i Warszawa for å forsøke å finne en løsning på klimaproblemet, møtes grådige oljeselskaper til den lukkede konferansen Arctic Oil and Gas Conference i Oslo for å finne ut hvordan de kan hente opp enda mer olje fra det isfylte Arktis. Greenpeace foreslår at konferansedeltakerne bruker tiden sin bedre, skriver organisasjonen i en pressemelding om aksjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere