*Nettavisen* Nyheter.

Politiet starter avhør etter dobbeltdrapet i Oslo

Politiinspektør Grete Lien Metlid og stabssjef Johan Fredriksen orienterte onsdag om drapssakene. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den 55 år gamle mannen som er pågrepet og siktet for to knivdrap i Oslo, avhøres onsdag kveld.

09.12.15 18:53

Han ble pågrepet i Oslo klokka 12.05 onsdag, mens politiet fikk melding om de to drapene klokka 7.38 på Manglerud og klokka 8.21 på Grønland.

Mannen er utenlandsk statsborger, men har bodd i Oslo i flere år. Han skal være en kjenning av politiet og har fått oppnevnt advokat Steinar Stenvaag som forsvarer.

Møtte siktede

Stenvaag sier til NRK at han møtte mannen tilfeldig tirsdag kveld.

– Siktede var på kontoret mitt i går, og jeg hjalp ham med noe. Jeg skjønte han hadde det tungt, han virket urolig og belastet, sier forsvareren på vei inn til avhør.

Etter møtet tirsdag kveld har han ikke snakket med sin klient, og han kan derfor heller ikke si noe om hvordan 55-åringen stiller seg til siktelsen.

Politiet tror ikke ofrene kjente hverandre, men sier begge hadde en relasjon til den siktede mannen.

– Det er fortsatt for tidlig å si noe om mulige motiver, vitneopplysninger eller drapsvåpen, ettersom en rekke vitneavhør gjenstår og etterforskningen fortsatt er i en veldig tidlig fase, sier politiinspektør Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Les også: Mann i 50-årene pågrepet for begge knivdrapene i Oslo

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

Den døde kvinnen på Manglerud ble funnet ved et garasjeanlegg. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Med tre kvarters mellomrom

Det første offeret, en kvinne, ble funnet knivstukket i Beiteveien på Manglerud og erklært død på stedet. Senere ble en mann funnet i Breigata på Grønland. Han ble erklært død på sykehus.

Begge drapene skal ha skjedd utendørs, og det var tydelige blodspor begge steder. Den drepte kvinnen er norsk, mens mannen er norsk med utenlandsk opprinnelse.

– Siden ofrene ikke er formelt identifisert ennå, ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med mer konkret informasjon om de avdøde nå, sier Metlid.

Les også: To døde i knivstikkinger i Oslo

(Artikkelen fortsetter under)

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiet sperret av et område i Breigata i Oslo etter at en mann ble funnet død onsdag morgen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Mange vitner

Politiet sperret av et stort område rundt et garasjeanlegg på Manglerud der de gjorde kriminaltekniske undersøkelser utover dagen.

Den drepte mannen ble funnet like ved et gatekjøkken på Grønland og politiet sperret av krysset Breigata/Motzfeldts gate og gjorde dør til dør-rundspørringer i området.

De er blitt kontaktet av flere som mener de har informasjon om saken. Det er også funnet en bil som politiet knytter til drapene.

– Slik saken står nå, mener vi at det ikke er noen relasjon mellom ofrene, men gjerningsmannen har en relasjon til ofrene. Sammenhengen mellom sakene er knyttet til ham, sier Metlid.

VG: 55-åringen utvist fra Norge flere ganger

Mannen som er siktet for de to knivdrapene i Oslo var utvist fra landet, melder VG.

Han skal opprinnelig komme fra et land i Nord-Afrika, men har vært bosatt Norge i flere perioder.

Han ble dømt for narkotikaforbrytelser på 1990-tallet, har i ettertid kjempet for oppholdstillatelse.

Han ble utvist fra landet etter at narkodommene falt i 1999, og senere i 2001. Han ble senest utvist i oktober i fjor.

(©NTB)

Les også:Politiet undersøker aktuelle biler etter to knivdrap i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.