(Tønsbergs Blad): Klokken 20:55 rykket flere politipatruljer ut til det som skulle være et alkoholfritt arrangement i Horten.

Operasjonssentralen melder at flere mindreårige har symptomer på forgiftning eller rus.

– Forgiftning kan være medikamenter eller narkotika, sier operasjonsleder Erik Gunderød.

– Det er flere som har besvimt, og som har uvanlig høy puls. Det har vært et par hundre mennesker der og lite vakthold. Derfor har politiet besluttet å stenge ned festen, sier Gunderød.

Jobber med å få tak i foreldrene

Lokalet er tømt, men politiet jobber med å få oversikt da det fremdeles er noen hundre ungdommer ute i gata. Politiet jobber med å få tak i foreldrene til ungdommene.


– Vi har foreløpig ikke fått tak i alle. Politiet har nok med å få styr på alle som er i gata, sier Gunderød.

Han melder at flere av ungdommene har symptomer som tilsier at de kan være ruset på andre ting enn alkohol.

- Fem til legevakten

Nettavisen har snakket med operasjonsleder Andre Kråkenes lørdag morgen.

- Hva skjedde?

- Vi hadde fått inn tips fra flere hold i forkant av arrangementet om at det kunne bli bråk, så vi sendte en patrulje dit allerede ved 19-tiden, sier Kråkenes til Nettavisen.

Arrangementet skulle være rusfritt for ungdom under 18 år.

- Men vektere på stedet meldte om utagerende oppførsel og at de ikke hadde kontroll, så vi valgte å stenge arrangementet. Det kom også melding om ungdommer som besvimte og hadde høy puls, forteller han.

Etterforskes videre

- Legevakten meldte at de hadde fått inn fem ungdommer. Jeg vet ikke årsaken til at de havnet der, og vi sjekker ut om det kan stemme at eldre ungdommer fra Tønsberg har puttet piller i glassene til de mindreårige. Hvis det skulle stemme, er det svært alvorlig, sier han.

Ifølge Kråkenes går det bra med de fem ungdommene. Like før klokken 15.45 lørdag, melder politiet at ingen av ungdommene var påvirket av rusmidler.


Ingen er pågrepet i saken.

- Horten-politiet kommer til å etterforske saken videre.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad her: