Gå til sidens hovedinnhold

Politiet stoppet fest med over 100 personer: - Skjønner ikke hva folk tenker med, sier politiet

- Helt uforsvarlig.

Natt til søndag rykket Oslo-politiet ut til en fest mellom Huk og Paradisbukta på Bygdøy. De anslår at det var flere hundre mennesker, antakelig i 20- og 30-årene, til stede.

- Dette er en venners venner-fest som har utartet. Nå er festen avsluttet, og arrangøren holder på å rydde opp, forteller operasjonsleder Marita Aune til NTB.

Politiet opplyser til NRK at de var ute på 54 festrelaterte oppdrag i Oslo i natt. De fikk over hundre klager på festbråk, men rakk ikke å følge opp alle klagene.

- Er ikke noe smittevernpoliti

Politiet melder om mange kraftig berusede mennesker, og flere måtte bli ivaretatt av venner og kjente. At så mange skulle bort fra området, skapte også problemer med overfylte busser.

Operasjonslederen betegner situasjonene med mange folk samlet som uheldige med tanke på koronasituasjonen og smittevern.

Les også: Advarer mot høyt alkoholforbruk under koronakrisen: – Kan bli mer mottakelig for smitte (+)

- Folk må oppfordres til å rette seg etter de anbefalingene som myndighetene gir. Vi får ikke vært noe smittevernpoliti. Folk må tenke seg om, sier operasjonsleder Aune.

Hun forteller at det natt til søndag har kommet inn så mange meldinger om støy fra fester at politiet ikke har hatt mulighet til å prioritere alt.

- Jeg skjønner ikke hva folk tenker med

Lørdag kveld var over 100 personer samlet i Middelalderparken i Oslo, og politiet stoppet festen. Meldingen om de festende personene i Oslo kom litt etter klokka 21 lørdag kveld. Personene var i alderen 25 til 35 år og ble bedt om å forlate området.

- Det som møtte patruljen på stedet var godt over 100 personer, og mange sto tett i tett. Det var god stemning, med de hadde ikke den tillatelsen som var nødvendig, sier operasjonsleder André Kråkenes til Nettavisen. Han legger til at festen besto av teknomusikk-interesserte folk.

Har du tips i forbindelse med denne saken? Ta kontakt med Nettavisen her

Operasjonslederen er tydelig oppgitt.

- Jeg skjønner ikke hva folk tenker med. Jeg fatter eller begriper det ikke. Det er helt uforsvarlig med tanke på de smittevernreglene som er kommet.

Politiet har stanset musikken og bedt festdeltakerne om å forlate området.

Oppgitt politi i Trøndelag

Politiet i Nordland melder om 30–40 ungdommer som holdt en støyende fest i Soleiebakken i Mo i Rana. Ungdommene forlot stedet da politiet kom.

I Trøndelag har politiet registrert rundt 30 meldinger om fester som har holdt naboer våkne.


- Noen av disse har fått besøk av en politipatrulje. Ellers har vi sett oss nødt til å prioritere annerledes. Litt meningsløst at man må lære voksne folk å ta hensyn til naboene sine, er den klare meldingen fra operasjonssentralen.

150 personer ved Domkirkeodden

Ved midnatt måtte alle utesteder stenge alkoholserveringen, som en del av regjeringens nye koronatiltak, men de mange meldingene om høylytt festing fra en rekke steder i landet kan tyde på at folk har funnet andre måter å feste på.

Les også: Nye korona-symptomer: Her er tegnene på at du kan være smittet uten å vite det (+)

I Hamar måtte de gripe inn mot 150 personer på Domkirkeodden. Ifølge Innlandet politidistrikt var det rundt 150 personer til stede.

- Politiet påla dem å rydde etter seg, og de har nå forlatt stedet, melder operasjonssentralen.

Byrådslederen ber folk skjerpe seg

Den siste uken har det vært stort mediefokus på hjemmefester etter et smitteutbrudd i forbindelse med fire fester på Oslo vest. Minst 40 unge festdeltagere er smittet etter festene, og det foregår et intenst arbeid med å få tak i alle de rundt 190 nærkontaktene i forbindelse med festene.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber hjemmefesterne om å skjerpe seg.

- Jeg vil heve pekefingeren litt og be folk om å skjerpe seg. Nå har vi greid dette så bra. Byen har fungert aldeles utmerket, og veldig mange har gått en lang marsj, sier byrådslederen til NTB.


Johansen sier han er bekymret for de hyppige hjemmefestene, spesielt med tanke på potensiell smittespredning til eldre.

- Mens noen eldre velger å gå i selvisolasjon, så har du noen som gir fullstendig blaffen og har et voldsomt behov for å feste, sier han.

Kommentarer til denne saken