Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet stormet huset til knivdrapsmannen

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politidrapsmannen (62) er nå pågrepet av politiet i Mo i Rana, etter å ha vært forskanset i hele natt.

Ved 05.45-tiden torsdag morgen stormet ifølge NTB huset der den 58 år gamle politioverbetjenten Olav Kildal ble stukket ned med kniv onsdag kveld.

Da skulle Kildal og en kvinnelig kollega hente en psykiatrisk pasient på Hammeren i Mo i Rana som skulle innlegges på Helgelandssykehuset i Bodø. Mannen skal ha vært en kjenning av politiet. Klokken 16.37 onsdag ringte kollegaen politiets operasjonssentral og varslet om overfallet. Først klokken 18.00 ble han hentet ut av huset av politiets beredskapsstyrker.

- Rundt seks politimenn gikk inn i huset, to kom ut og dro ham med seg etter armene. De la ham ned på bakken utenfor huset, hvor han ble liggende en stund. Han rørte seg ikke i det hele tatt. Båren lå klar utenfor. Etter en stund ble han lagt på båren, ansiktet ble dekket til og han ble kjørt av gårde av ambulansen, sier nabo Elisabeth Johansen til VG.

Kildal ble erklært død på sykehuset 18.15.

Les også: Politimann drept

Pågrepet etter at forsterkninger kom
Store politistyrker omringet natt til torsdag huset i Mo i Rana der drapsmannen hadde forskanset seg. Politiet opplyste onsdag at mannen var registrert med tre skytevåpen. De fryktet at han skulle bruke dem. Forsterkninger ankom stedet på torsdag morgen, og da ble huset stormet.

- En 62 år gammel mann ble pågrepet inne i huset klokka 05.50. Ingen ble skadet under pågripelsen, sier politimester Håvard Fjærli i Helgeland politidistrikt til Dagbladet.no.

Det skal ikke ha vært flere personer i huset.

Har vært rolig i natt
Like før fortalte fotografen Scanpix-fotograf Håkon Mosvold Larsen til NTB det var veldig rolig i det avstengte området rundt huset, men at nye politistyrker nylig har ankommet.

- Det er store politistyrker her, det kom nylig flere tungt bevæpnede politifolk fra Bodø. De er utstyrt med skjold og hjelmer. Det er også ankommet flere hundepatruljer. To ambulanser står klare og selve huset er godt opplyst, sier Mosvold Larsen.

Dette i sterk kontrast til onsdag kveld da det ble skutt 13 gassgranater inn i huset i et forsøk på å få mannen ut.

Les også: Skjøt tåregass inn i huset

- Skremmende atferd
Den 62 år gamle politidrapsmannen skal ifølge naboer ha hatt «en skremmende atferd»

- Jeg har vært litt redd han som nabo. Han har aldri gjort meg noe, men fremtoningen hans har gjort at jeg ikke har villet ha noe med han å gjøre. Han er ikke en du provoserer, sier nabo Lillian Merete Elvebakk til VG.

Også andre naboer skal ha opplevd at mannen hadde en skremmende atferd. Blant annet skal han ha tent opp bål på trappen til hjemmet sitt. Nabo Henning Fjellheim sier til avisen at politiet har vært hos mannen en rekke ganger etter klager fra naboene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!