RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet styrker innsatsen mot familievold

Oslo (NTB): Et pilotprosjekt ved Stovner og Horten politistasjon skal iverksettes i flere politidistrikt landet rundt i kampen mot familievold.

Tolv av de 24 drapssakene så langt i år er trolig partnerdrap, mener politiet, som er bekymret for utviklingen. I ti av sakene er ofrene en kvinne, skriver VG.

- Dette er en type drap som det er mulig for politiet til en viss grad å avverge, dersom det arbeides godt med familievoldssaker. Det handler om hvordan vi følger opp gjengangere innen familievold og bruker risikovurderingsverktøyene vi har tilgjengelige, sier fungerende leder Grete Metlid ved seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

En modell kalt SARA (Sousal Assault Risk Assessment Guide) fra Canada på 1990-tallet har blitt testet ut i et pilotprosjekt ved politistasjonen i Horten og på Stovner. Modellen skal nå iverksettes i flere politidistrikt. Verktøyet har fungert svært godt i pilotprosjektet, ifølge psykologspesialist og politihøyskolelektor Cecilie Lynum. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere