Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Styrket mistanke om at dødsfall på Varaldsøy er et drap

De foreløpige obduksjonsrapportene styrker politiets mistanke om at kvinnen som døde på Varaldsøy i forrige uke, ble utsatt for dødelig vold.

– De påviste skadene er ikke forenlige med et fall, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding fredag.

Det var 42 år gamle Renate Strand Norrmann som døde på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag i forrige uke.

En 47 år gammel mann er siktet for drap i saken. Hans forsvarer, advokat Jørgen Riple, har sagt at mannen har forklart til politiet at skadene må være resultat av et fall.

I pressemeldingen fredag sier Vest politidistrikt at den foreløpige obduksjonsrapporten styrker politiets mistanke om at avdøde ble utsatt for for dødelig vold og at de påviste skadene ikke er forenlig med et fall.

Politiet opplyser videre at de har fått flere mediehenvendelser knyttet til at siktedes tidligere samboer har anmeldt siktede for vold og at sakene er henlagt. Politiet bekrefter å ha etterforsket to slike saker.

Den siste saken ble anmeldt av siktedes tidligere samboer i april 2020 og er kodet som familievold. Fornærmede forklarte seg i anmeldelsen om flere alvorlige vold- og trusselhendelser.

- Saken ble etterforsket, men bevissituasjonen gjorde at saken ble henlagt av politiet etter bevisets stilling i august 2020. Henleggelsen ble påklaget til statsadvokaten som opprettholdt henleggelsen, skriver politiet i sin pressemelding.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet