Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Svenske bander på tokt i Norge

Oslo (NTB): Svenske tyveri- og ransbander drar på tokt til norske byer, mener Oslo-politiet, som nå slår alarm om utviklingen.

- Vi har sett denne utviklingen med kriminelle som kommer fra Sverige de siste årene og kan trygt si at det fortsetter i år, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon i Oslo til Dagbladet.

Mandag ble fire unge svenske statsborgere varetektsfengslet, flere av dem siktet for å ha stått bak fem boliginnbrudd i Oslo på én uke. Tre av de pågrepne er av somalisk opprinnelse og den fjerde av irakisk opprinnelse. Norsk politi mener dette er en av flere innbrudds- og ransbander som drar på tokt i Norge fra forsteder i Stockholm og Göteborg, skriver Dagbladet.

- Vi ser ikke bort fra at de kan stå bak flere grove tyverier fra Oslo-boliger, sier Ellefsen.

Han opplyser at flesteparten av de pågrepne svenske statsborgerne i Oslo har minoritetsbakgrunn og at de er godt kjent av politiet i Sverige.

- Det er mange av dem som har et veldig trøkk på seg fra politiet i Sverige, så da drar de i stedet hit. Det ser heller ikke ut som at de frykter å passere grenseovergangene mellom landene. De er også godt kjent med at det er mye rikdom i norske hjem, sier Ellefsen. (©NTB)

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett