Gå til sidens hovedinnhold

Politiet takker for hjelpetilbud, og beklager dårlig tilbakemelding

- Politiet er takknemlig for alle tilbudene vi har fått, sier stabssjef Jan Eivind Myklatun i Øst politidistrikt etter raset i Gjerdrum.

Mandag skrev Nettavisen om lysanlegget som har blitt tilbudt gratis til politiet i forbindelse med redningsarbeidet på Gjerdrum.

Terje Røkke fortalte til Nettavisen at lampene kan gi dagslysforhold hele natten i området.

Les også: Disse er omkommet og disse er savnet etter Gjerdrum-skredet

- Jeg ønsker på ingen måte å kritisere det formidable arbeidet som nå utføres på Gjerdrum. Men da jeg så på nyhetene at aksjonen ble avbrutt ved mørkets frembrudd, tenkte jeg at det ikke burde være nødvendig, når vi har dette utstyret. Jeg har hatt disse lampene i over 17 år og brukt dem på mange film- og tv-innspillinger, så jeg vet hva de er gode for, sa Røkke til Nettavisen.

Beklager manglende tilbakemelding

Stabssjef Jan Eivind Myklatun i Øst politidistrikt sier at politiet har fått mange henvendelser fra enkeltpersoner, bedrifter, organisasjoner og foreninger med tilbud om ulike former for bistand.

Les også: Vil hjelpe skredofre: Samlet inn tre millioner kroner på under 14 timer

- Politiet er takknemlig for alle tilbudene vi har fått. Vi forsøker å gi tilbakemelding til alle, men på grunn av antallet henvendelser, og intensiteten i redningsarbeidet, har ikke alle fått svar. Det beklager vi, sier Myklatun.

Han sier at henvendelsene blir seriøst vurdert av fagpersoner opp mot faktisk behov.

- Det er ikke slik at henvendelsen det vises til ikke har blitt vurdert. Tilbudet har imidlertid ikke vært aktuelt å benytte seg av. Vi beklager i den anledning at tilbyder ikke har fått en skikkelig tilbakemelding om dette, sier han og fortsetter:

Behovet for lys

- Når det gjelder lyssetting av skredet, var det ikke dette som var mest prekært den første tiden. Det første døgnet ble all redningsinnsats i hovedsak utført fra helikopter. Først på dag to, gikk vi inn med redningsmannskaper fra bakkenivå.

- Rasstedet ble fra starten kontinuerlig overvåket av helikopter/drone med varmesøkende kamera, samt mannskaper med tilsvarende utstyr fra bakken. Først når vi sendte bakkemannskaper inn i rasområdet var lyssetting viktig, i hovedsak for å kunne overvåke skredkantene for å få tidlig varsling om eventuelle nye skred. Slik lyssetting har vært ivaretatt, blant annet gjennom Sivilforsvaret. I den grad politiet/redningsmannskapene har trengt utstyr/materiell, har dette blitt rekvirert, sier Myklatun.

Behovet for overvåking av skredkanten ble tydeliggjort tirsdag, da det gikk nye skred mens redningsarbeiderne var inne i rasområdet.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken