RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tar i bruk nye varslingssystemer

Oslo (NTB): Politiet innfører onsdag 3. april nye systemer for riksalarm og massevarsling av mannskaper, opplyser Politidirektoratet.

- Av praktiske grunner og på grunn av påsken vil både mannskapsinnkalling og riksalarm være klart til bruk 3. april. Politidistriktene har nå hatt folk på opplæring i begge systemer, sier avdelingsdirektør Sture Vang i Politidirektoratet til VG.

Systemet innebærer at det vil bli mulig å sende meldinger innen politiet, for eksempel riksalarm, og innebærer at mottaker av meldingen må bekrefte at vedkommende har fått den. Dette er noe som ikke kan ignoreres, noe som var tilfelle 22. juli 2011 da flere datamaskiner hos politiet sto avslått eller befant seg utenfor rekkevidde da det ble sendt riksalarm.

- Vi har forventninger til at dette systemet skal gjøre det enkelt og sikkert å foreta mannskapsinnkalling. Fra 3. april kan vi sende ut innkalling til flere personer samtidig, og vi vil raskt få en oversikt over hvem som kan stille på jobb. Mannskapene blir bedt om de kan stille umiddelbart, innen to timer, eller om de ikke kan stille, sier Vang.

Den største utfordringen blir å sørge for å ha oppdaterte distribusjonslister slik at riktige mannskaper blir kalt inn, legger han til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere