RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tar selvkritikk etter trippeldrapet

Sist oppdatert:
Førde (NTB): Ifølge rapporten fra politiet i Sogn og Fjordane etter bussdrapene i Årdal var det svakheter ved politiets organisering og håndtering.

I den 23 sider lange rapporten, som ble offentliggjort mandag, skriver politidistriktet at gjennomgangen viser at kritikken som ble rettet mot politiet, er berettiget på flere punkter.

Samtidig blir det påpekt at drapene ikke kunne vært unngått uansett hvor tidlig politiet hadde vært til stede.

- At en raskere respons ikke kunne ha forhindret drapene, er ingen unnskyldning for de svakheter vår gjennomgang viser. Det er imidlertid fullt og helt mitt ansvar at operasjonssentralen ikke var tilstrekkelig bemannet, og at patruljen ikke hadde fremskutt lagring. Jeg har derfor satt i gang nødvendige tiltak for å sørge for at Sogn og Fjordane politidistrikt følger gjeldende regelverk på disse områdene, sier politimester Ronny Iden.

Politidirektoratet har mottatt rapporten og har oversendt den til Justisdepartementet.

- Vi ser at politimesteren i Sogn og Fjordane har iverksatt nødvendige tiltak for å sikre fremskutt lagring og nødvendig kapasitet på operasjonssentralen. Vi forventer at han kontinuerlig følger dette opp slik at beredskapen ivaretas på en forsvarlig måte, sier avdelingsdirektør Kaare Songstad i Politidirektoratet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere