Gå til sidens hovedinnhold

Politiet tilkalt: Fullt køkaos ved teststasjon

Det brøt ut køkaos etter at Bergen legevakt meldte at de var fullbooket for koronatesting. Politiet har blitt bedt om å bistå.

Køene ved teststasjonen i Fyllingsdalen var tirsdag så stor at politiet ble tilkalt for å håndtere situasjonen.

– Politiet har fått opplyst at det er fem timers ventetid ved teststasjonen i Fyllingsdalen, sier operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt til Bergens Tidende like etter klokken 10.30.

Køene har oppstått etter at Bergen kommune opplyste at de ikke har ledige timer for å teste seg tirsdag. Også onsdag er i ferd med å fylle seg opp, opplyser kommunen på sine nettsider.

Prioriterer de med symptomer

Kommunen opplyser at personer som har symptomer prioriteres. Videre ber de alle som allerede er i karantene, om å vente med å teste seg, da karantene gjør at de ikke står i fare for å bringe smitte videre.

Kommunen jobber med å øke testkapasiteten ytterligere.

Smittetallene i Bergen er høye. Mandag opplyste kommunen at det var påvist ni nye koronatilfeller det siste døgnet. Totalt har 1.882 personer fått påvist koronavirus gjennom pandemien, ifølge Bergen kommunes oversikt.

Forventer flere tilfeller

Legevaktsjef Dagrun Linchausen sa til Bergensavisen mandag at de forventer en god del nye smittetilfeller de nærmeste dagene. Hun sier at mange av dem som har bestilt time er nærkontakter med symptomer.

Byrådet i Bergen skal tirsdag ettermiddag presentere nye tiltak i bekjempelsen av korona i byen.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?