Politiet tok ny «versting»

Foto: Thomas Bjørnflaten (Scanpix)

Fire bilførere ble vinket inn av politiet til førerkortbeslag, bøter og fengsel.

(iBergen.no) En halvannen times kontroll lørdag kveld fikk politiet fatt i fire nye bilførere som de karakteriserer for å være i den såkalte «versting»-kategorien.

Ubetinget fengsel
For skiltet med tallet 50 i Fjøsangerveien så ikke ut til å bry de fire bilførerne noe særlig da de suste forbi. Tre av dem ble målt til hastigheter fra 79 km/t til 81 km/t og fikk førerkortet beslaglagt. En 19-åring ble målt til 102 km/t.

- Det er mer enn dobbelt så fort som fartsgrensen og enda en av dem som vi må få vekk fra veien. 102 er skremmende kjøring. Påtaleveiledningen sier at en slik hastighet i 50 sonen gir ubetinget fengsel, inndragning av førerkortet i 12-15 måneder, ny oppkjøring og en høy bot, sier Jens Kleppe ved trafikkseksjonen sentrum politistasjon.

For de tre andre bilførerne, to i begynnelsen av 20-årene og en i slutten av 20-årene, venter inndragning i seks til ni måneder og bøter i størrelsesorden 10.000 kroner.

Ungdommene som råkjører
Kleppe er ikke overrasket over at det var ungdommer som nok en gang ble fanget av politiets laser i altfor høye hastigheter.

- Det er denne aldersgruppen vi sliter aller mest med og denne målgruppen vi jobber mest mot. At den kjappeste av fartssynderne også var den yngste, var ingen bombe. En ting er at de burde forstått sjansene for en kjempebot og det å være uten førerkort i lengre tid siden sjansen for å bli tatt er veldig stor. En annen ting er grunnen til at vi er ute - farene med hva som kan skje i så høye hastigheter, sier Kleppe.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag