*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: Trønder bestilte overgrep mot barn i Asia

Politiet mener at den overgrepssiktede trønderen i 40-årene har bestilt overgrep mot barn i Asia, og fått oversendt videoer av dette mot betaling.

09.12.15 04:22

Fredag ble mannen fengslet i fire nye uker i Sør-Trøndelag tingrett, siktet for oppbevaring av overgrepsbilder og for overgrep mot barn under 16 år, skriver Adresseavisen.

– Etterforskningen har avdekket at siktede har fått gjennomført overgrep mot barn i et land i Asia. Han har bestilt dette gjennom en person som han har hatt kontakt med i dette landet, og denne personen har filmet overgrep for siktede. Vi ser meget alvorlig på dette, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Ifølge politiet skal det ha blitt gjort minst tre slike bestillinger. De jobber nå sammen med myndighetene i det aktuelle landet for å finne ut hvem de fornærmede er.

Mannen ble pågrepet 11. september i år. Politiet fant tidligere rundt 25 penisavstøpninger fra unge gutter hjemme hos ham. I tillegg har politiet oppdaget en chattelogg der den siktede har skrevet at han har begått overgrep. Mannen har tidligere sagt at han nekter straffskyld for forholdene. Han bestrider også at han har bestilt overgrep fra utlandet, opplyser hans forsvarer Torfinn Svanem til Adresseavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.