*Nettavisen* Nyheter.

Politiet tror drapsoffer ble forvekslet med en annen

Offeret kan ha vært på feil sted til feil tid.

01.05.15 18:13

Politiet mener den 41 år gamle mannen som ble drept i Bergen i 2012, kan ha blitt forvekslet med en annen.

Det skriver Bergensavisen fredag.

To menn på 26 og 35 år ble tirsdag varetektsfengslet, siktet for forsettlig drap på mannen. Drapet skjedde 23. mai 2012.

Én av politiets hovedteorier i etterforskningen er ifølge avisa at den drapssiktede 35-åringen møtte 41-åringen ved Bergen Storsenter og forvekslet ham med en annen mann.

Overdose
Ifølge siktelsen skal de to som nå sitter i varetekt, etter dette møtet ha transportert 41-åringen til en leilighet i Salhusveien på Nyborg og tvunget i ham en overdose narkotika. Motivet kan ha vært en konflikt om penger i det kriminelle rusmiljøet.

Mannen som 41-åringen kan ha blitt forvekslet med, vanket også i rusmiljøet og skal ha mottatt grove trusler og levd i stor frykt, ifølge BAs opplysninger. Denne mannen døde senere en naturlig død som følge av en alvorlig sykdom.

Medieforbud
Torsdag ettermiddag ga Gulating lagmannsrett politiet medhold i medieforbud for de to siktede i saken, opplyser Hordaland politidistrikt.

Bergen tingrett besluttet å ikke gi politiet medhold i kravet om et slikt forbud, men beslutningen ble anket av påtalemyndigheten.

– På bakgrunn av medieinteressen rundt saken og opplysningene som allerede er fremkommet i mediene, finner lagmannsretten at den videre etterforskningen kan bli skadelidende dersom de siktede ikke undergis medieforbud, heter det i en pressemelding fra politiet fredag.

Nekter skyld
Saken i bygda Salhus i Åsane bydel var henlagt som et overdosedødsfall, men ble gjenopptatt i november i fjor. De to siktede ble pågrepet sist helg og er nå varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, i tillegg til medieforbudet. De to første ukene av fengslingen må begge sitte i full isolasjon.

35-åringen nekter skyld for drap, mens 26-åringen ennå ikke har forklart seg for politiet, ifølge Bergensavisen.

Begge de to er tidligere domfelt for vold, etter hva avisen har kartlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.