RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tror Facebook-trend førte til dødsfall

Sist oppdatert:
Kvinne i 50-årene funnet død i badetøy i sjøen.

(nordlys.no): Sent fredag kveld, like før klokken 2300, kom meldingen om at politiet i Melbu i Vesterålen hadde funnet en død person i havnebassenget.

Personen er en kvinne i 50-årene.

Hun ble funnet utenfor ei flytebrygge ved nedlagte Neptun sildoljefabrikk som ligger midt i havna.

Politiet var tidlig ute fredag kveld med å opplyse at de ikke mistenkte at det skulle ligge noe kriminelt bak hendelsen.

Facebook-trend
Den døde var i badetøy da denne ble funnet ikke langt fra land. I nærheten ble det også funnet et badehåndkle. Nå sier politiet at dødsfallet kan ha en sammenheng med Facebook-trenden som herjer landet - Hopp i havet (ekstern lenke).

- Det vil være en naturlig deduksjon, så det er ikke noe vi kan utelukke på dette tidspunktet, opplyser operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Nordlys.

- Ikke bad alene i havet
Trenden startet da Nina Haugerud (25) hoppet i havet i Nordland sent i april og oppfordret andre til å gjøre det samme: «Då øksnesfolket (å ræssn a Norge) håppa i have» står det på Facebook-siden med samme navn.


Siden eventen ble opprettet 24. april har 5900 klikket seg med.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Haugerud. På FB sier hun at hendelsen ikke trenger å være relatert til badeutfordringene.

- Vi vet alle at man ikke skal bade i  havet alene, og dette er noe alle skal være klar over, skriver hun og ber også foreldre om å forklare farene ved bading for sine barn og unge.


Holder tilbake informasjon
Politiet har foreløpig valgt å ikke gå ut med all informasjon da alle pårørende ikke har blitt varslet etter den tragiske hendelsen. Like før klokken 0800 lørdag morgen opplyses det at man er i ferd med å avslutte varslingen av pårørende, og at man deretter ville ta stilling til å gå ut med ytterligere informasjon.

TIPS OSS: Har du informasjon om denne hendelsen? Ta kontakt på 77610500 eller tips@nordlys.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere