RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet tror ikke drap på 90-åring var planlagt

Oslo (NTB): Politiet tror kvinnen som er siktet for drapet på Pål Stener Johannessen, ikke planla å drepe, men tok livet av 90-åringen da hun så millionarven glippe.

Politiet har avsluttet etterforskningen av drapet, som skjedde 13. mars i fjor, og er i ferd med å sende saken over til statsadvokaten, skriver VG.

- Vår innstilling er at siktede skal tiltales for forsettlig drap på Pål Stener Johannessen, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt.

Den 60 år gamle kvinnen, som jobbet som hushjelp for Johannessen, har forklart at hun bare skulle besøke 90-åringen marskvelden for halvannet år siden. Johannessen hadde ingen livsarvinger og hadde testamentert formuen sin på rundt 15 millioner kroner til hushjelpen.

Etter planen skulle 90-åringen endre testamentet 14. mars og oppføre en 35 år gammel hjemmehjelp som ny arving. Politiet tror den 60 år gamle hushjelpen tok livet av Johannessen fordi hun innså at hun var i ferd med å miste millionarven.

Kvinnens forsvarer, Øystein Storrvik, mener politiets mistanke ikke er styrket av etterforskningen, men at innstillingen på drapstiltale er i tråd med det politiet hele tiden har hevdet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere