RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile Se og Hør

Politiet tror Njøten tøver

Sist oppdatert:
Torpedoen Stian Njøten har ennå ikke avgitt en troverdig politiforklaring.

(iBergen.no) Drøyt to måneder etter at torpedoen Stian Njøten forklarte til et ukeblad at han sto bak terroren mot ekteparet Fagereng i Bergen for ti år siden, har han ennå ikke gitt en troverdig politiforklaring

- De to politiforklaringene Njøten har gitt har ikke gitt oss noe å arbeide videre med, sier leder av økonomiavsnittet ved Agder politidistrikt, Kristen Ribe til iBergen.no.

Det var i desember at Stian Njøten fortalte til Se og Hør at det var han som sto bak terroren mot daværende rådmann Ragnar Fagereng og hans kone Anne Grethe midt på 90-tallet i Bergen.

Detonerer en bombe
- En bombe blir detonert i Bergen når jeg forteller hvem som ga meg torpedooppdraget, sa Stian Njøten den gang til Se og Hør.

Resultatet av bladets reportasje ble at riksadvokaten beordret ny etterforskning i Fagereng-saken, fordi Stian Njøten påtok seg straffeskyld for noe Anne Grethe Fagereng ble domfeldt for. Politiet i Bergen og statsadvokatene erklærte seg inhabile i saken, og derfor bestemte riksadvokaten at den nye utviklingen i rådmanns-saken i Bergen skulle etterforskes av Agder politidistrikt.

- Det har ikke vært noen utvikling i saken. Det er liten substans i innholdet i Njøtens forklaring, og vi er avhengig av å få snakket mer med ham, for eventuelt å ha noe å gå videre på, sier Ribe.

Mistenkt
Njøten har status som mistenkt i den nye Fagereng-saken, det er fordi han har påtatt seg skyld for noe en annen person er domfeldt for.

- Vi håper å kunne avslutte denne saken raskt, men vi er avhengig av å få enda et avhør av den mistenkte, sier Kristen Ribe ved Agder politidistrikt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere