Politiet tror reketråleren er gått ned

Foto: Redningsselskapet

Politiet sier de er ganske sikre på at den savnede reketråleren «Carina» med to fiskere om bord har gått ned utenfor Lindesnes.

13.02.14 15:35

- Søket pågår fremdeles med både helikopter og båter, sier redningsleder Hovedredningssentralen Sør-Norge, Andreas Bull til NTB klokken 14.40.

Han sier de vil holde på med søk fram til mørkets frambrudd.

- Så får vi ta en ny vurdering ut ifra hva slags funn som er gjort og værsituasjon.

Letingen etter reketråleren med to mann om bord ble igangsatt ved 21-tiden onsdag kveld, men innstilt ved 4-tiden natt til torsdag. Da letearbeidet startet, var det sterk kuling fra sørøst, høy sjø og mye nedbør.

- Periodevis har det vært full storm, sier vakthavende redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

To brødre
Stasjonssjef ved politistasjonen i Mandal, Bjart Gabrielsen, sier de er ganske sikre på at båten har gått ned.

- Det er to brødre som muligens har omkommet, så det er klart det er en vanskelig situasjon. Men vi har fortsatt et ørlite håp, sier Gabrielsen til Fædrelandsvennen.

Han forteller om to brødre i 60-årene som har vært fiskere i all sin tid, og er svært sjøvante.

Hovedredningssentralen sier de fortsatt søker med mulighet for å finne enten båt eller personer.

- Vi føler at vi har søkt godt og er i rette området, men har altså ikke funnet båten, sier Bull.

Ingen livstegn
Den savnede båten er en liten tråler på rundt 15 meter bygd i tre. Den la ut fra Båly på Lindesnes onsdag morgen.

- Den dro ut for å fiske reker mellom Lindesnes og Farsund i seks-sju tiden onsdag morgen. Siden har ingen hørt fra den, verken på radio eller mobiltelefon, forteller Wikøren.

Leteområdet er stort og søket har pågått fra Lindesnes til Lista.

- Vanligvis går ikke denne båten mer enn et par kilometer til havs for å fiske, sier Wikøren.

Flåtefunn
Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at det natt til torsdag ble funnet en redningsflåte som de har fått bekreftet tilhører den savnede båten.

- I tillegg er det funnet noen fiskekasser og annet utstyr på en holme. Dette kan stamme fra båten, men er ikke bekreftet, sier Bull.

HTML EMBED

Det søkes med blant annet en redningsskøyte, en stor reketråler, kystvakten og et Sea-King helikopter. I tillegg foregår det strandsøk.

- Det er ganske røffe søkeforhold. Redningsskøyta og reketråleren vil derfor holde seg på innsiden av øyer og holmer, slik at de holder seg litt i le. Helikopteret vil søke i de mer værutsatte områdene på utsiden.

Håper på nødhavn
- Det skjer fra tid til annen at vi ikke får kontakt med skip, uten at det er noe alvorlig, så vi håper de har søkt nødhavn og er tomme for strøm, sier redningslederen til Fædrelandsvennen.

Avisen Lindesnes har snakket med en person i området som sier at letingen på steder der båten kan ha søkt nødhavn, ikke har gitt resultater. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag