*Nettavisen* Nyheter.

Politiet utelukker ikke flere trusselpågripelser

Oslo (NTB): Det blir neppe avgjort torsdag om siktede Mohyeldeen Mohammad skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST.

02.02.12 14:01

En avgjørelse i spørsmålet vil mest sannsynlig bli tatt fredag morgen, men kan blitt tatt sent torsdag kveld, ifølge Alsén.

Hun sier PST ikke har nye opplysninger om ransakingen som onsdag ble gjennomført av boligen til en mann bosatt i Bærum. Ransakingen fant sted samtidig som Mohyeldeen Mohammad ble pågrepet i Larvik.

Politiet utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i forbindelse med hatvideoen på YouTube, men tidlig torsdag ettermiddag var ingen flere pågrepet, ifølge Alsén.

Mannen som bodde i den ransakede boligen i Bærum, skal være en venn av pågrepne Mohyeldeen Mohammad.

PSTs dataeksperter og etterforskere har siden ransakingen i Bærum og pågripelsen i Larvik jobbet med å gjennomgå datamaskiner, lagringsenheter og telefoner som ble beslaglagt hos Mohammad og mannen i Bærum.

Hvis innholdet i beslagene ikke peker mot straffbar aktivitet, blir Mohammad vurdert løslatt om kort tid, men politiet utelukker ifølge Dagbladet ikke at etterforskningsmaterialet kan resultere i at flere personer blir pågrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.