Gå til sidens hovedinnhold

Politiet uten mistenkte etter innbrudd hos lesbisk par

Politiet har ingen mistenkte fire måneder etter at de åpnet etterforskning for hatkriminalitet mot et lesbisk par i Sandnes som hadde innbrudd i huset sitt.

Etter at paret flagget på 17. mai med regnbueflagget, det internasjonale flagget for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner, fikk de først et anonymt brev i postkassen hvor de ble beskyldt for å «besudle vår nasjonale arv». Etter et par uker, da de to kvinnene en dag kom hjem til boligen etter en tur, fant de huset utsatt for grovt skadeverk. Veggene var tagget ned, blant annet med oppfordringen «Kåm dere til helvette vekk». I tillegg skulle flere gjenstander være stjålet fra huset.

Les også

Hjemmet til lesbisk ektepar rasert: Nå strømmer det inn penger

Politiet har etterforsket saken bredt etterpå, men har ikke greid å finne noen de mistenker for å ha stått bak innbruddet og de antatt straffbare ytringene.

– Vi har etterforsket denne saken svært bredt. Vi har gjort alt vi kan for å komme til bunns i dette, men så langt har vi ikke funnet fram til noen mistenkte. Nå gjenstår det kun et avsluttende avhør av de fornærmede før vi anser saken ferdig etterforsket. Den vil deretter overføres til påtaleansvarlig for gjennomgang, sier politioverbetjent Elisabeth Vorland til Stavanger Aftenblad.

I ettertid sa paret til lokale medier at de ikke orket å bo på Vatne lenger.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken