RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: «Utlendinger med omfattende svindel av norske trygdeordninger»

Politiet har grunn til å anta at det foregår omfattende misbruk og svindel med norske velferdsordninger.
Politiet har grunn til å anta at det foregår omfattende misbruk og svindel med norske velferdsordninger. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Det foregår omfattende svindel med sosiale ytelser ved hjelp av falsk identitet og registreringsbevis for EU- og EØS-borgere, mener politiet.

– Flere etater godtar politiets registreringsbevis for EU- og EØS-borgere som legitimasjon, sier leder for utlendingsseksjonen i Agder politidistrikt, Jan Vidar Ødegård.

– Dermed får de aktuelle personene tilgang til norske trygdeordninger. Vi har grunn til å anta at det foregår omfattende misbruk og svindel med norske velferdsordninger, sier Ødegård til NRK.

Ødegård vil nå ta saken opp med Politidirektoratet. Han mener det er for lett å misbruke beviset – som alle borgere fra EU- og EØS-land krav på å få av politiet for å kunne oppholde seg i Norge. Han forteller også at det foregår salg av falske arbeidskontrakter og andre dokumenter som brukes til å gjennomføre trygdesvindel her i landet.

Arbeids- og sosialdepartementet sier de er oppmerksomme på risikoen for at det etableres EU-identiteter på et falsk grunnlag. Statssekretær Torkil Åmland (Frp) skriver i en kommentar til NRK.

– Regjeringen arbeider helhetlig med utfordringer på ID-området. Det pågår et tverrdepartementalt samarbeid for å finne tiltak som kan gi en tryggere ID-kontroll.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere