Gå til sidens hovedinnhold

- Politiet var på vei til feil øy

Her får du noen lekkasjer fra 22. juli-kommisjonens rapport.

Beredskapstroppen satte først kursen mot den nærliggende Geitøya da de lastet opp politibåten i Tyrifjorden 22. juli i fjor, skriver VG Nett.

Disse oppsiktsvekkende opplysningene skal fremkomme i rapporten fra 22. juli-kommisjonen.

Mangel på lokalkunnskap og kart var trolig grunnen til at innsatsmannskapene fullastet den lille gummibåten med personell og utstyr. Beredskapstroppen trodde nemlig de skulle til en helt annen øy enn Utøya og satte kursen vestover i stedet for rett sør.

En av de første politibetjentene som ankom Utvika fortalte i retten at han ikke visste hvor Utøya lå selv om han hadde jobbet i Hønefoss i seks år.

Får hardest medfart
Den sterkeste kritikken i kommisjonens rapport vil være rettet mot politioperasjonen og sikkerheten i Regjeringskvartalet, etter det NRK erfarer. Dessuten - kommisjonen slår fast at det var båt tilgjengelig for politiet i Utvika 22. juli.

22. juli-kommisjonen offentliggjør innholdet klokken 13.

Dette skjer mandag

12.00. Overlevering av rapporten til statsminister Jens Stoltenberg i Parkveien 45.

13.00: Kommisjonens pressekonferanse og presentasjon av rapporten. Samtidig gjøres rapporten tilgjengelig i opptrykket form og på kommisjonens nettsider. Der kan du også følge pressekonferansen direkte.

15.30: Statsministeren holder pressekonferanse om 22. juli-kommisjonens rapport.

17.00: Politidirektør Øystein Mæland, politimester Sissel Hammer (Søndre Buskerud) og politimester Anstein Gjengedal (Oslo) møter pressen for kommentarer til rapporten.

Nettavisen følger saken.

.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken