*Nettavisen* Nyheter.

Politiet varslet om helikopterstyrt i Bamble i Telemark

STYRTET: Et helikopter skal ha styrtet i Fossingfjorden mellom Kragerø og Bamble kommuner. Foto: TA-tipser

Nødetatene fikk melding om en helikopterstyrt i Fossingfjorden ved Bamble kommune i Telemark.

23.03.19 20:15

Politiet i Telemark fikk lørdag ettermiddag melding om at et helikopter hadde styrtet i Bamble i Telemark.

Alle nødetater dro raskt til stedet

- Det er et lite helikopter som har styrtet på Langøy ved Kragerø. Det var to personer om bord, og en person er skadet. Luftambulansen er på stedet nå, sier pressetalsperson i Hovedredningssentralen, Borghild Eldøen, til Nettavisen.

To skadde

Hovedredningssentralen har vært i kontakt med piloten i helikopteret, og kom klokken 19.00 med en oppdatering om ulykken:

«Et lite helikopter ble kl. 18.07 meldt styrtet på land nær Kragerø. Etter at vraket ble lokalisert ble luftambulanse og redningshelikopter sendt til stedet. Den ene av de to om bord er uskadd, den andre har bruddskader. Aksjon overtas av Sør-Øst Politidistrikt», melder hovedredningssentralen på Twitter.

Politiet i Sør-Øst melder imidlertid at to personer er skadet, derav den ene hardt skadet.

«Politiet i Sør Øst fikk melding om helikopter styrt kl. 1807. Stedet har endret seg til Langøy, øy uten veiforbindelse til området nord for Halsen. 2 personer er skadd. En skal være hardt skadd. Luftambulansen er på stedet sammen med politi og ambulanse», melder politiet på Twitter i 19.15-tiden på lørdag.

De skadde er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus, skriver politiet i halv åtte-tiden.

Hørte ulyd fra helikopteret

Telemarksavisa har snakket med et vitne som så helikopteret før det styrtet. Han opplyser til avisen at han hørte en ulyd før styrten (For abonnementer)

- Jeg hørte en ulyd, men ikke noe smell, forteller han til TAs journalist og legger til at han ikke tenkte noe mer over det før han så blålys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.