Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: – Vi burde tatt ham tidligere

TØNSBERG: Mannen som ble arrestert i forbindelse med en bilbrann natt til mandag, er båtføreren som var involvert i tre uhell og en leteaksjon sist uke.

Natt til mandag ble en beruset mann i 50-årene arrestert etter en bilbrann i Åsgardstrandsveien , mistenkt for ildspåsettelse.

Fem saker på fem dager

Ifølge politiet er dette samme mann som torsdag kjørte fast en seilbåt i gjørma utenfor Kaldnes, før han dundret i gangbrua i Tønsberg med samme seilbåt. Fredag sto han fast med seilbåten igjen. Søndag utløste han en enorm redningsaksjon.

– Jeg kan bekrefte at det er samme mann. Nok er nok, sier fungerende visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt til tb.no.

Les hele saken på tb.no.

DETTE HAR HAN GJORT PÅ FEM DAGER:

- Gikk på grunn i Byfjorden

- Krasjet i gangbrua

- Grunnstøtte igjen på samme sted

- Utløste en enorm leteaksjon

- Arrestert etter bilbrann

– Vurderer varetektsfengsling

Ifølge Sakrisvold er det den totale summen av gjerninger og gjentagelsesfaren som vil ligge til grunn for en eventuell fengsling.

– Først skal vi ta et avhør, så skal vi vurdere om vi skal varetektsfengsle ham. I så fall blir det fire uker varetekt, sier Sakrisvold.

– Burde dere tatt ham inn tidligere?

– Vi har tatt ham inn hver eneste gang. Man tror jo ikke at folk skal kjøre i beruset tilstand tre ganger på så kort tid. I etterpåklokskapens lys burde vi tatt ham inn tidligere, både for hans og vår del, sier han.

Visepolitimesteren sier det er for tidlig å si noe om hva slags straff mannen risikerer.

– Det kommer an på flere forhold, som hvor høy promillen var og om det blir erstatningskrav i forbindelse med leteaksjonen, sier Sakrisvold.

Les flere saker på tb.no her.

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken