RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lis M. Homdal

Politiet vil etterforske Hoksrud

Sist oppdatert:
Frp-politikeren blir kalt inn til avhør.

Politiet i Telemark vil etterforske Frp-politiker Bård Hoksruds sexkjøp i Telemark. Han vil bli innkalt til avhør, opplyser politiet til NTB.

Hoksrud var på tur til Riga i Latvia med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke da han besøkte et bordell i byen. TV 2 Nyhetene hadde fått tips om at Hoksrud kanskje ville bryte loven i Riga. TV-kanalen oppsøkte bordellet og filmet Hoksrud på vei ut av stedet. Deretter tok TV 2 kontakt med den prostituerte, og viste henne et bilde av Hoksrud.

- Ingen nordmenn bøtelagt
Strafferammen for sexkjøp er på inntil seks måneders fengsel - eller bøter. Bøtenivået i slike saker er på om lag 25.000 kroner

Men siden sexkjøpsloven ble innført i 2009, har ingen nordmenn blitt dømt for sexkjøp i utlandet.

- Ingen nordmenn er blitt bøtelagt eller straffeforfulgt for sexkjøp i utlandet etter at den nye loven kom 1. januar 2009, sier seniorrådgiver Jan Austad i Justisdepartementets politiavdeling til Aftenposten.

- Jeg tar ansvar
Hoksrud sier til Nettavisen at han angrer på sexkjøpet.

- Jeg bekrefter og står inne for det jeg sa på TV 2, og skulle gjort alt jeg kunne for at det aldri hadde skjedd. Jeg tar ansvar for det som har skjedd, sier Frp-politikeren.

- Var du full da dette skjedde?

- Jeg hadde drukket noe alkohol, ja, svarer han.

- Kan bli aktuelt å trekke seg
Siden 2009 har det vært strengt forbudt for nordmenn å kjøpe sex i utlandet. Nestleder i Frp, Per Sandberg, sa onsdag kveld at det kan bli aktuelt for Hoksrud å trekke seg fra verv i partiet.

- Vi har jo vedtekter på dette her, så hvis dette blir en sak for politiet, så må han uansett be om permisjon. Han har sagt til meg at hvis partiet ønsker at han skal trekke seg fra sentrale verv i partiet, så gjør han det, sa Sandberg til Nettavisen.

Sandberg opplyste at partiet skal sette seg ned og drøfte saken førstkommende mandag.

- Dette har ingen ting med Fremskrittspartiet å gjøre. Han reiste til Riga som privatperson. Men det er klart at det knytter seg opp, men for Frp så er dette en ikke-sak. Men det er sterkt beklagelig. Det skal jo ikke skje, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere