Gå til sidens hovedinnhold

Politiet vil fengsle fire personer etter drap

Siktet for drapet på Jonna (26) i Oslo

Politiet vil fredag kreve varetekt for de fire mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonna Rask (26). Det er ikke avgjort om den 18 år gamle kvinnen blir begjært fengslet.

Les også: - Hun var kjent som en liten, søt og alltid blid jente

Det opplyser Grete Lien Metlid, fungerende leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Den endelige vurderingen av om 18-åringen skal framstilles, vil bli tatt fredag formiddag, sier Metlid til NTB.

Det er politiadvokat Tina Bjarkø Helleland som vurderer siktelsene mot 18-åringen og de fire andre siktede i saken. Den 18 år gamle kvinnen skal være søsteren til de to siktede norske brødrene som er pågrepet, og kjæreste med den svenske 28-åringen som har tilstått at det var han som begikk drapet. Hun er siktet for å ha medvirket til flukt eller å ha holdt noen skjult.

Kjent bakgrunn

De fire mennene i alderen 20 til 28 år er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonna Rask, men også disse foreløpige siktelsene vil bli vurdert av politiet før fengslingsmøtene fredag. Drapsofferets kjæreste overlevde så vidt stikkskadene etter at gjerningsmennene tok seg inn i leiligheten på Fredensborg i Oslo sentrum natt til tirsdag.

Politiet bekreftet onsdag at den hovedsiktede 28-åringen er godt kjent av politiet i Sverige og sier torsdag de er kjent med opplysningene om at det skal ha vært en konflikt mellom samboerparet og de siktede om penger og cannabis.

– Vi er kjent med disse opplysningene, og det er noe vi jobber med, sier Metlid, men legger til at politiet ikke kan kommentere de mange detaljene som er blitt kjent fra forsvarerne og andre kilder i mediene.

– Politiet må være tilbakeholdne med opplysninger. Å si for mye på dette stadiet i etterforskningen kan være ødeleggende, sier hun videre.

– Ikke oppklart

Metlid sier saken ikke er å anse som oppklart selv om politiet ikke leter eller flere mulige gjerningspersoner og selv om det foreligger en tilståelse fra en av de siktede. Fremdeles er det kriminaltekniske arbeidet i en tidlig fase.

– Vi har ikke en gang fått den foreløpige obduksjonsrapporten, den venter vi i løpet av kvelden, sier Metlid.

Fengslingsmøtene fredag vil foregå i sal 127 i Oslo tingrett, og det første vil starte klokken 13. Det var torsdag kveld ikke avklart om en eller flere av de siktede vil samtykke til politiets krav om varetekt. Dersom det er tilfelle vil rettsmøtet i så fall kunne avholdes forenklet, som såkalt kontorforretning. (©NTB)

Les også: Mann (28) innrømmer drap på svenske Jonna (26)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken